29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4

Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz etkinliği
Abone ol
Osmaniye’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanını doldurdu.

Osmaniye’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanını doldurdu.

Düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Osmaniye eski Milletvekili Dr. Suat Önal, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcısı Metin Esen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehitlerimizin aileleri ile gazilerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde canları pahasına demokrasimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkan demokrasi şehitlerimiz ve terör şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile süren programın devamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşma canlı olarak yayınlandı.

15 Temmuz gecesini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından programın ilk konuşmasını Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye İl Başkanı Ahmet Melih Loş yaptı. Loş, “Şükürler olsun ki bu hain darbe girişimi bertaraf edilmiştir, birlik ve beraberliğimiz hat safhaya çıkarılmıştır. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Tüm şehitlerimize rahmet; gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum” dedi.

Programın devamında konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor, 15 Temmuz gecesi ülkemizin her yerinde milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu vurgulayarak, asrın gördüğü en büyük ihanetin çok kısa sürede bertaraf edildiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada, “Yıllardır neyi planlarlarsa planlasınlar, bu milletin milli ve manevi değerleri var olduğu sürece, bu milletin üstesinden gelebilecek hiçbir silah daha üretilmemiştir ve hiçbir zaman üretilemeyecektir.” dedi.

 Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, “Bizler bağımsızlığı karakter benimseyen bir ecdadın torunlarıyız. Toprağımızın birliği, insanlarımızın kardeşliği, ülkemizin huzuru adına genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle vatan sevgisini canından öte sayan bir neslin mirasçılarıyız. 15 Temmuz 2016’da, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına, demokrasimize ve aydınlık geleceğimize yönelik olarak, FETÖ’ye bağlı vatan hainlerinin, kalleşçe ve kanlı bir darbe teşebbüsünde bulunmasıyla şanlı tarihimize kara bir leke çalınmak istenmiştir. Ancak meselenin beka meselesi olduğunu idrak edip ne yapması gerektiğini doğru tarif edebilen, elindeki bayraktan ve göğsündeki imandan başka bir silahı olmadan tanka, savaş uçağına, helikoptere kafa tutan; tek parolası şehadet olan, korkmayan, sinmeyen bu müstesna millet; Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uymuş ve üzerinde kurgulanmak istenen bütün oyunları bir anda bozmuştur.

Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, Antepli Şahin Beyi, Osmaniyeli Rahime Hatun’u, çıkaran bu necip millet; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i ve Mehmet Karacatilkileri de bağrından çıkartarak canı pahasına vatanına, milletine, bayrağına, ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmış, iman dolu göğsüyle gövdesini siper ederek bu hayâsız akını durdurmuş, tek dişi kalmış canavarlara bu topraklar üzerinde oyun oynanmayacağını göstermiştir. Unutmayalım ki atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve ay yıldızlı şanlı bayrağımızı korumanın yolu milletçe kenetlenmekten geçer. Göğsünde nice belaları söndürmüş bu milletin yüreği toplu attıkça inanıyorum ki hiçbir top o yüreği sindiremeyecek ve hiçbir çılgın zincir vuramayacaktır.” dedi.  Vali Coşkun şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarak konuşmasına son verdi.

Şiirlerin okunması, Ezgi ve İlahi Sanatçısı Yusuf Karaburç tarafından seslendirilen ezgiler ile devam eden programda 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde ödül almaya hak kazanan sporculara ödülleri Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından verildi. Okunan salanın ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun dua etti.
 Program çeşitli etkinliklerle devam etti. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar