26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4926
EURO34.8101
ALTIN2440.8

Atık araç lastiklerinden kedi evi yaptılar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atık araç lastiklerinden kedi evi yaptılar!
Abone ol
Osmaniye'de bir gurup ilkokul öğrencisi, "Dünya Çocuk Hakları Günü' etkinlikleri kapsamında atık araç lastiklerinden kedi evi yapıp, okul bahçelerindeki uygun alanlara bıraktılar.

Osmaniye'de bir gurup ilkokul öğrencisi, "Dünya Çocuk Hakları Günü' etkinlikleri kapsamında atık araç lastiklerinden kedi evi yapıp, okul bahçelerindeki uygun alanlara bıraktılar.

Fakıuşağı Mahallesi'ndeki Dede Korkut İlkokulu öğrencileri, sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde barınmalarına katkı sağlamak için harekete geçti.

Temin edilen atık araç lastikleri, minik öğrencilerinde katkılarıyla, birer kedi evlerine dönüştü.

Projenin diğer okullara da örnek olmasını istediklerini ifade eden Dede Korkut İlkokulu Müdürü Tahsin Şentürk, "Önümüzde soğuk bir kış bekliyor bizleri.

Haliyle dışarıda kalan hayvanların, kedilerin barınmalarına katkı sağlamak ve farklı bir etkinlik yapmak adına burada toplandık. Kedilerin, kışın rahatlıkla kalabilecekleri bir kedi evleri yapmak istiyoruz.

Bu bağlamda, öğrencilerimize hem bir hayvan sevgisini aşılamak, hem de o canlılara bakmak korumak amaçlı bir proje yaptık.

Kedi evlerimizi hurda materyallerle yapıyoruz. Hem bu şekilde de geri dönüşümde sağlamış oluyoruz.

Okul bahçesine yapacağımız 4 kedi evi ile diğer okullara da örnek oluruz, onlarda bu şekilde yaparlar.

Çevredeki var olan dışarıda kalmış hayvanları bir nevi korumuş olacağız.

Bizim tek isteğimiz vatandaşlarımızdan, bu canlılar için soğuk kış günlerinde yada yaz aylarında bir kap yemeği evlerinin, kapılarının önlerine koymalarını istiyoruz." diye konuştu. 

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner hekimAli Laçinbala ise çocuklara her atığın çöp olmadığını öğretirken, beraberinde hayvan sevgisini de işlemiş olduklarını ifade etti.

Laçinbala, "Bizler bugün öğrencilerimizle birlikte atık lastiklerden, okullarının bahçelerine konulmak üzere kedi evleri yapıyoruz.

Katkılarından dolayı ayrıca Osmaniye Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Kadir Kara'ya teşekkür ediyoruz." dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar