19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6082
EURO34.8032
ALTIN2494.2

Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişi törenlerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye ziyaretinin 95. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye ziyaretinin 95. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 95. Yıldönümü için ilk tören DDY Tren garında yapıldı. Tren istasyonunda Atatürk’ün temsili olarak gelişi canlandırıldı. 

Trenle istasyona gelen izciler, taşıdıkları Türk bayrağını kendilerini karşılayan Vali Ömer Faruk Coşkun’a takdim etti.

Askerler tarafından 21 pare top atışı yapılmasının ardından, Osmaniye belediyesi Mehter Takımı ve Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk oyunları ekipleri  gösteri sundu.

Buradaki törenin ardından öğrenciler ellerinde tuttuğu Atatürk portresini taşıyarak oluşturulan kortejin önünde yerlerini alarak, bando bölüğü eşliğinde yürüyüş başladı.

Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Atatürk önünde kortej yürüyüşü sona ererken, buradaki tören Vali Ömer Faruk Coşkun’un anıta çelenk koyması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  Vali Coşkun burada yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer  verdi:  “Atatürk, hayata geçireceği inkılâpları masa başında karara bağlayıp hemen akabinde uygulamaya koyma yolunu tercih etmemiş, aksine düşüncelerini Yüce Türk Milleti ile paylaşmış, savaşlarla yorgun düşen milletine moral aşılamış, modern kalkınmış güçlü bir Türkiye’yi inşa etme yolunda halkın görüşlerini alarak aynı zamanda bu milletin irfanına ve zekâsına da güvendiğini göstermiştir.

Biz de Atatürk’ün “Millete efendilik etmek yoktur, Hizmet etmek vardır, Bu millete hizmet eden onun efendisi olur” düsturu ile çalışıyor, insanımızı yüceltmek, adaleti sağlamak, mutlu ve huzurlu kılmak için var gücümüzle gayret gösteriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 95. yılını en içten dileklerimle kutluyor, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.” 

Vali Ömer Faruk Coşkun’un Şeref defterini imzalamasının ardından tören sona erdi.

Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 95. Yıldönümü kutlama törenlerine;  Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ömer Korkmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları  ve siyasi parti temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar