19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5681
EURO34.7434
ALTIN2491.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Zorkun’u sevmek suç mu?

Görüp, yaşadıklarımı iyi niyetli olarak değerlendirmeye çalıştım. Osmaniyem adına kimseyi kırmak, üzmek veya yormak istemeden yazmak istedim. Olmadı, olamadı. Çünkü benim kentimdeki insanların dillerinden çıkan tümceler ile eylemlerinin farklı olduklarına tanık olduğumda kendi yazdığım güzelliklerin kirlenmeye başladığı daha net gözlemlemeye başlar oldum.


Yazılarımda sözcüklere kadar özellikle irdelemek durumundayım. Malum ya köşe yazarlığı o kadar kolay değil. Kimsenin durup dururken özel haklarına veya eylemlerine yönelik eleştiri yapabilmenin de bir yöntemi var günümüzde.


Zorkun yaylası Osmaniye’de yaşayanların değil; Adana, Ankara, Mersin, Gaziantep illeri ve bu yörede yaşayan ilçe veya köylerdeki insanlarımızın yaz aylarında bir iki aylığına serinlemeye geldiği yerleşim birimi olarak bilinir.


Zorkun yaylasında 24 yıldır Çocuk Şenlikleri düzenlenir. Bu şenlikler Türkiye’deki Çocuk şenliklerinin ilki olduğu gibi, Avrupa ülkelerinde de böyle bir etkinlik gerçekleşmemektedir.


Geçmiş yıllarda Osmaniye’nin mevcut Belediye Başkanı Davut Çuhadar kendince bazı gerekçeler göstererek “Zorkun Yaylası Çocuk Şenliklerini” yapmadığı yıl oldu.


MHP’den Belediye Başkanı seçilen ve Osmaniye kamuoyunun büyük desteğini alarak koltuğa oturan Kadir Kara, Zorkun Çocuk Şenlikleri’nin ara vermeden her yıl yapılacağını belirten konuşmasında, “ Terör olaylarından çekinmiyoruz. Biz buradayız ve Zorkun Yaylamızda her yıl Çocuk Şenliklerimiz yapılacaktır!”diye konuşurken, protokol masasında da Vali Celalettin Cerrah oturuyordu.


2012 yılının Zorkun Yaylası Çocuk Şenlikleri ve önceki yıllardaki Belediye Başkanı Kadir Kara’nın Şenlik konuşmalarını arşivlerin açılıp kamuoyu ile paylaşılmasını istiyorum. Bu isteğimi Osmaniye halkı adına istiyorum.


Teröristlere karşı meydan okuyarak şenliklerin hiçbir şekilde iptal edilmeyeceğini söyleyen dillerine ne oldu Belediye Başkanı Kadir Kara!?


Zorkun yaylası Çocuk şenliklerini iptal etme gerekçesi olarak, Belediye Meclis Üyesi Fikret Has’ın ölümü bahane ediliyor.


Belediye Meclis üyesi Fikret Has, 6 Ağustos günü hayata veda etti. Zorkun Çocuk Şenlikleri ise 17-18 Ağustos tarihlerinde programlanmıştı. Bu program daha önceden belirlenmiş, sponsor firmaya ihalesi yapılmıştı.


Fikret Has, Zorkun yaylasından sorumlu Belediye meclis üyesiydi, ani ölümü nedeniyle de Belediye Başkanlığı tarafından Zorkun Yaylası Çocuk Şenlikleri 2013 yılında iptal edildi. Böyle bir karar nerede alınmışsa gülünç olduğu kadar, rahmetli Fikret Has, mezardan çıksa kararı alanların yüzlerine tükürebilir.


Ne demek bu karar!? Osmaniye Belediyesini değerli bir Meclis üyesi yaşamını yitirmiş. Yaşamın doğal kuralı bu.Belediye Başkanı Kadir Kara, Çocuk Şenliklerini iptal etmek yerine 2013 yılı şenliklerini Fikret Has anısına gerçekleştirebilirsin. Halk konserini iptal edebilir, çocukların değişik gösterileriyle programı tamamlayabilirsin. Fikret Has adına bir yarışma düzenleyip ailesini onurlandırabilirsin.


Zorkun yaylası çocuk şenliklerinin iptal edilmesinin ardında yatanlar ile Fikret Has’a yapılan saygısızlık(!) olaylarını yazılarımda sürdüreceğim.


Osmaniye Belediyesi Şenlikleri iptal etmekle, çocukları ve halkı karşısına aldı! Gerisini yarınlarla bekleyin. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar