19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5883
EURO34.8256
ALTIN2507.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Zorkun Yaylası’nda…

Geçtiğimiz günler içerisinde bu sütunlarda Zorkun yaylasının sorunlarını dile getirmiş, eksikliklerin en kısa zamanda tamamlanmasını önermiştik.

Osmaniye Belediyesi, Zorkun yaylasındaki hizmet bürosunu açılarak, vatandaşların sorunlarını çözümlemeye başladı.

Diğer hizmetleri de hızlandıran Belediye, yolların düzenlenmesi, asfaltlama işlemleri ile birlikte ilaçlama hizmetlerine de ağırlık verdi.

İçme suyu sorunu ile birlikte itfaiye hizmetlerini de Zorkun yayla sakinleri için hızlandırıldığını görüyoruz.

Mevsim olarak biraz gecikmiş bile olsa, önemli olan yayla sakinlerinin sıkıntılarına yetkililerin çözüm bulmaları sevindirici olaylar olarak değerlendirilir.

Son günlerde Belediye Başkanı Kadir Kara’yı kentte görmeye başladık. Gerek kendisinin ziyaretleri, gerekse Başkanı ziyaret edenlerden gördüğümüz kadarı ile Başkanın kentte olması hizmetleri hızlandırmaya başladı.

Belediye Başkan vekilleri bu sözlerimden alınmasınlar! Başkan vekilleri her ne kadar Başkan’ın yerine koltuklarında oturup hizmet vermeye çalışsalar bile, vekil olduklarından bazı kararları veremeyebiliyorlar.

Durum böyle olunca da asilin koltuğunda bulunması, kentte vatandaşlarla hal hatır sorup sohbet etmesi önem taşıyor.

Elbette vekiller Başkan’ın yokluğunu aratmadılar, ancak bazı durumlarda veya yaşanan sorunlarda Başkan’a gereksinim duyulacağı da unutulmamalıdır.

Zorkun yaylası sakinleri bu günlerdeki hizmetlerden hoşnut kalıyorlar. Kent merkezimizdeki sorunların da bir tarafından çözümlenmesi için çalışmalara başlanacağını umut ediyoruz. 

Bu günlerde Belediye Başkanı kentimizde iken, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir toplantı yaparak yaz mevsiminde kente yaşanan sorunları masaya yatırmak için bir çalışma yapmasını bekliyoruz.

Temizlik hizmetlerinden başlamak üzere yolların durumu, çarşı merkezindeki kaldırımlar, araçların otopark sorunları ve benzeri sorunları sivil toplum kuruluşları ile görüşerek, fikir alışverişi içerisinde çözüm yollarının aranmasını öneriyoruz.

Belediye Kent Konseyi geçmiş yıllara göre biraz daha aktif çalışıyor görünse de, Kent konseyinin çalışmaları ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi, ne gibi projeler hazırlandığını, bu güne kadar nelerin yapılıp yapılamadığı, yeni projelerin neler olduğu konularında da kamuoyunun bilgilendirilmesinde yarar görüyoruz.

Söz Zorkun yaylasından açılmışken, özellikle hafta sonlarında Yayla yolu güzergahı üzerinde piknik yapan ailelerin yaktıkları ateşlerin söndürülüp söndürülmediği, atıklarını oturdukları yerde bırakıp bırakmadıkları gibi olaylarla ilgili de Orman İşletme Müdürlüğü ile Belediye’nin işbirliği yaparak  görevlendirilecek bir ekibin vatandaşlarımızı uyarmaları konusunda bir çalışma yapılmasını öneriyoruz.

Yeşil alanlarımızın, mesire ve piknik yerlerinin temiz tutulması, olası yangın tehlikesine karşı vatandaşlarımızın uyarılması için birkaç kişilik gezici ekip görevlendirilmesinin yarar sağlayacağına inanıyorum.

Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar