18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.513
EURO34.8582
ALTIN2480.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Zorkun Çocuk Şenliği

Zorkun yaylası Çocuk Şenlikleri, Türkiye’de bir ilk olması ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Şenliklerinden sonra ikinci Çocuk şenliği olması ile her zaman Osmaniye adına gurur duymuşuzdur.


Geçmiş dönem Belediye Başkanlarından Davut Çuhadar döneminde Zorkun yaylası Çocuk şenlikleri iptal edilmiş ve düzenlenmez olmuştu.


Geçtiğimiz dönem Belediye Başkanı Kadir Kara, Zorkun Yaylası Çocuk şenliklerini yeniden başlattıklarını belirterek, terör korkusu nedeniyle iptal edilen Çocuk şenliklerine hiçbir engel tanımayacaklarını şenlik alanında söylemişti.


Kadir Kara döneminde şenlikler düzenlendi. Geçtiğimiz yıl Belediye Meclis üyelerinden Fikret Has’ın ölümü nedeniyle şenlikler iptal edildi, yapılmadı.


O günlerde de iptal kararı tartışma konusu olmuştu. Fikret Has’ın anısına saygı için iptal edilmesi yerine, geçtiğimiz yılki şenliklerin Fikret Has’ın anısına ödüller verilerek, sanatçı sahne almadan diğer etkinliklerle yapılmasının mümkün olabileceği yönünde eleştiriler yapılmıştı.


Bir dönem sona erdi, Belediye Başkanı Kadir Kara ikinci dönem için yeniden seçildi. Ramazan ayı içerisinde Zorkun yaylası çocuk şenlikleri ile ilgili proje çalışmalarının yapılmadığını gördük. Ramazan etkinliklerindeki sanatçılar sahne alırken Gazze’de çocuklar öldürülüyordu, ama etkinlikler iptal edilmemişti.


Gazze’de dinmek bilmeyen katliamlar devam ederken, Osmaniye belediyesinde ikinci dönemin ilk yılında programı yetiştiremediğini sandığımız Başkan Kadir Kara, dün yaptığı basın açıklaması ile Zorkun yaylası Çocuk şenliklerinin iptal edildiğini açıklıyordu.


Gerekçe bu kez Gazze başta olmak üzere çocukların katledildiği ülkelerdeki ölümlerdi.


Çocukların kardeşliği, dostluklarının pekişmesi ve yılda bir gün de olsa  Zorkun yaylasındaki etkinliklerin iptal edilmesi gündeme düşüyordu.


Gazze’de öldürülen çocukların anısına yarışmalar yapılamaz mıydı? Zorkun yaylası’ndaki çocuk şenliklerinde; kur’an-ı kerim ve şiir okuma yarışmaları, topaç çevirme, çember, yumurta taşıma ve benzeri yarışmaları aklımıza getirdiğimizde Gazze’deki çocukların ölümleri ile bağdaştırılması olayını düşünmeliyiz.


Çocukların öldürülmesi ve katledilen insanlık dramını kabul edemeyiz, ancak eğlence ve halk konserleri yapılmadan daha ucuza malolabilecek yarışmalarla çocukların eğlenmelerinin iptal edilmesi düşündürücü olsa gerek.


Ramazan ayı etkinliklerinde oldukça ekonomik olarak masraf eden Osmaniye Belediyesi’nin Zorkun yaylası çocuk şenliklerine ayıracak bütçesinde yetersizlik mi var diye akıllara geliyor.


Gazze ve diğer yerlerdeki çocuk ölümlerine tepki gösteren Osmaniye Belediyesi, afişler bastırarak bilboardlarda neden tepkisini dile getirmedi diye sormazlar mı? Mademki Gazze’deki olaylar için Zorkun yaylası Çocuk şenliklerini iptal ediyorsunuz, bu olaylara tepki için Osmaniye Belediyesi olarak neler yapıldı? Barış ve kardeşlik için Belediye olarak konferans mı verildi?


Zorkun yaylasında çocukların dünya barışı için Gazze ve benzeri yerlerdeki olaylar hakkında bilgilendirme yapma adına bu  yıl farklı ama eğlencesiz bir etkinlik yapılamaz mıydı? Büyüklerimiz her şeyi iyi bilir, ne diyelim. Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar