27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Zafer-Bayram ve Barış…

30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıldönümünü tüm yurtta, Dış temsilciliklerimizde olduğu gibi Osmaniye’de de törenlerle kutladık.


Anlamlı bir Bayram kutlama törenlerinde önemli kişilerin hatalar yapması veya halkın gözleri önünde barış yerine farklı anlamlara yorumlar getirici hareketlerde bulunmanın üzüntülerini de yaşadık.


30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmak isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a elini uzatmaması olaylarını medyadan izlemiş olmalısınız.


Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan protokole geldiğinde orada bulunanların elini sıkarken, Ana Muhalefet Partisi genel Başkanı konumundaki CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun tavrını doğrusu doğru bulmuyorum. Uzatılan el, düşman eli bile olsa sıkılmalıdır, çünkü barış ancak böyle sağlanabilir. Yarın, bir Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan’ın makamlına gittiğinizde aynı hareketi o da size yapmış olsa doğru bir davranış olabilir mi?


Ya da, siz bir Ana Muhalefet partisi genel başkanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bundan böyle her zaman aynı tavrı mı göstereceksiniz?


MHP Genel Başkanı, hemşehrimiz Devlet Bahçeli’nin ise törene hiç katılmadığını öğrendik. Eğer çok önemli bir sorun yoksa, sadece bir tavır olarak Bahçeli bu törenlere katılmamışsa 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi önemli bir günde yakışıksız bir davranış olarak yorumlanabilir.


Gelelim Osmaniye’mize. Osmaniye’de de yanlış ve hatalar yapıldığını belirtmeden geçemeyeceğim.


Burada bunları yazarken, önemli olan halkın gözleri önünde yaşanan gerçekler ve hataların olduğunu vurgulamak istiyorum. Başka anlamlar çıkarılmamasını da şimdiden belirtmek isterim. Eğer burada yazacaklarımda yanlışlık varsa haklısınız. Ancak, yazdıklarım olayları aklınızda yorumlarken hata veya olmaması gerektiğine siz de inanıyorsanız, böylesi hataların bundan böyle olmaması için çalışmalıyız.


Dün Osmaniye’deki yerel gazetelerde, MHP Merkez ilçe Başkanı Ali Fuat Kardaş’ın  30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesajını okumuşsunuzdur. Kardaş mesajında; “Türklüğü ile gurur duyan herkesin zafer bayramı kutlu olsun”


Buradaki mesajda yapılan bir hatayı Kardaş’ın nasıl fark edemediğini veya bilerek mi yapıp yapmadığını merak ediyorum. Bu vatan topraklarında barış içerisinde yaşayabilme uğruna, emperyalist güçlerden topraklarımızı temizleme uğruna, Türk-Kürt, Çerkez, Alevi, Sünni ve diğer etnik kökenli insanların ayrımı yapılmadan omuz omuza yapılan bir mücadele ile kurtuluş gününe ulaşılmıştır. Çanakkale’de ve diğer kurtuluş mücadelesi verilen topraklarımızda Türk ile Kürt vatandaşımız yan yana şehit olmuşlardır. Bugün barış diye çırpındığımız bir ortamda böylesine bir Milliyetçi duygularla mesaj verilmesini bir talihsizlik olarak değerlendirdiğimin bilinmesini istiyorum.


Yine 30 Ağustos Zafer bayramı kutlama törenlerinde Osmaniye MHP yönetiminden birilerinin olmamasının da ne amaçla törene katılmadıkları yine meraklarım arasında olduğunu paylaşmak istedim.


Birlik, bütünlük, kardeşlik içerisinde barışı getirmeye çalışırken, siyasilerin davranışları halkımızı üzüyor.


Beğenir veya beğenmezsiniz, oy verir veya vermezsiniz; Osmaniye’nin belediye Başkanı Kadir Kara, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı da halk oyu ile seçilen Recep Tayyip Erdoğan’dır. Daha neyin peşinde bazı insanlar, bunu anlamakta zorlanıyorum. Halka rağmen siyaset yapılamaz, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar