26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yüzünüz kızaracak

Mayıs ayının 19. günündeyiz. Bu ayında son on gününe giriyoruz. Havalar ısındı, sıcaklar artmaya başladı. Birilerinin söylediği gibi, ‘üşüme günleri’ değil, sıcak günler yaşanacak artık.

Kim demiş, Mayısın 19’unda havalar soğuk olur, çocuklar üşür diye. Bu söze ben gülmem ama, birileri çıkıp gülme krizine girebilir.

Bugünlerden sonra yüzler kızaracaktır, hem de bazı anlarda pancar gibi kırmızı da olabilir. Yüzlerin kızarması, utançtan mı, sıkıntıdan mı, yoksa heyecandan mı olacak onu o anki ortamdaki hareketler gösterecektir.

Bugünlerden sonra yüzleri kızaranların bazılarını şimdiden sezinliyorum. Bazı insanların yüzleri sıcak havadan kızaracaktır. Saatler 11.00’e doğru yaklaştığı sırada tepe güneşinden etkilenen bazı insanların cildi güneşin etkisinde kalıp yüzlerin kızarmasına neden olacaktır.

Denize girip çıktıktan sonra buzlu suyun etkisi ile güneşin altında dolaşanların yüzleri kızaracaktır.

Yaya olarak uzun yol yürüyenler dinlenmek için bir gölgeye oturduklarında terleyen vücutları ile birlikte yüzleri kızaracaktır. Gizli yapmaya çalıştıkları bir sırasında birilerinin fark ettiğini görenlerin yüzleri kızaracaktır. Alacaklısını aniden karşısında görenlerin yüzleri kızaracaktır. İlk defa bir kız arkadaşı ile yemeğe çıkan delikanlının yüzleri kızaracaktır. Karnesindeki zayıfı babasına göstermek istemeyen öğrencinin yüzleri kızaracaktır.
Eşine söz verdiği halde gününde o hediyeyi alamayan erkeğin eve geldiğinde eşini karşısında görünce yüzleri kızaracaktır.

Mevsim yaza giriyor, Mayısın bitimine ne kaldı şunun şurasında. Bugün 19 Mayıs, 11 gün sonrasında yeni bir ayı yaşamaya hazırlanıyoruz. Haziran ile birlikte artış gösteren sıcaklar Temmuz ve Ağustos sıcakları ile daha da etkili olacağı için bu aylarda yüzlerdeki kızarmalar ve terlemeler de yoğunlaşacaktır.

En iyisi siz bugünden kendinizi önümüzdeki aylara hazırlayın. Yani yüzlerinizin kızarmasına hazırlıklı olmak için, bugünden provalarınızı yapmaya başlayın.

Bugün 19 mayıs, ne kaldı şunun şurasında Haziran’a girmeye. Bu ayda okullar tatil olacak, karnelerini alan öğrenciler zayıflarını anne-babalarına göstermemek için yüzleri kızarmadan önce, gelin en iyisi gençler siz bugün, yani 19 mayıs günü yüzlerinizin kızarmasını bir deneyin, prova yapın.

Yaz geliyor, sıcaklar artacak ve üşümeyeceksiniz bundan sonraki günlerde. Hele de çukurova’da yaşıyorsanız Kasım ayına kadar üşümeyi hissetmeyeceksiniz demektir.

Üşümeyeceksiniz ama yanacaksınız, sıcaktan bunalacak, bazı anlarda bir gölge ya da serin yer arayıp oturup bir bardak çay içecek yer arayacaksınız.

Sıcaklar başlayacak, yüzleriniz kızaracak. En iyisi bugünden kendinizi hazırlayın. Bugün 19 Mayıs, önümüzdeki aylara hazırlıklı olmak için bugün 19 dakikalığına yüzleriniz kızarsın, prova yapın. Çünkü gelecek aylarda yüzlerinizin kızarmasına engel olamayacaksınız. En iyisi bugün bu fırsatı yüzlerinize tanıyın, yüzleriniz bugünden kızarmaya alışsın. Gençlerimizin bayramını kutlarım. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar