25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5901
EURO35.0253
ALTIN2422.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yüzbin değil, 117 Bin liralık ihale

Gazetemizin bu sütunlarında geçtiğimiz günlerde Osmaniye Devlet Hastanesi ek binası (Kadın-Doğum ve çocuk Hastanesi) bahçesine yaptırılan tuvaletin Yüzbin liraya yaptırılması olayından sözetmiştim.

Hastane bahçesine yaptırılan sökonusu tuvaletin ihalesinin 117 bin lira olduğu, ancak, sadece tuvaletle sınırlı olmadığı bilgilerine ulaştım.

Okurlarımı doğru bilgilendirmek, eksik veya hatalar varsa düzeltmek benim ilkelerim arasında yeralır.

Sözkonusu tuvalet olması, hastanedeki polikliniklerden ayrı yere yapılmasını gündeme taşırken, ihale rakamından da sözetmek istemiştim.

İhalenin yapılması olayını bu kez yetkili ağızlardan öğrendim.  Bu bilgileri de yine kamuoyu ile paylaşmayı kendime görev bildiğim için aktarıyorum.

Osmaniye Devlet Hastanesi ek binası bahçesine yaptırılan 60 m2’lik betonarme 3 bayan, 3 erkek ve bir de engelli tuvalet yapımı, yapılan ihalenin 8 kaleminden biri olarak kaydediliyor. İhale deki 8 kalem iş 117 bin liraya yüklenici firmaya yüzde 18 kırımla veriliyor.

Bu rakamın içerisinde, sadece tuvalet bulunmayıp, Osmaniye Devlet hastanesi ana bina, ek bina, Bahçe ek binalarında yapılacak iş ve hizmet noktalarını da kapsıyor.

Projede yer alan bu sekiz kalemin ihale kaydının 2014/34320 ihale kayıt numarasının olduğunu görmekteyiz.

Osmaniye Devlet Hastanesi ek hizmet binasının taşınması olayı ile ilgili vatandaşların bizlere sordukları, bizim de yetkililerden öğrenmek istediğimiz soruların yanıtlarını da yine okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi (Ek hizmet binası) 1963 yılında inşa edilerek hizmete girmiş.

Sağlık Bakanlığı’nın ‘sağlıkta dönüşüm programı’ kapsamında  hastalara daha iyi hizmet verebilmesi için, hasta odalarının nitelikli odalar haline getirilebilmesinin hedefi karşılamaktan uzak olduğu anlaşılması koşulları değerlendirilmiş.

Bu nedenle yıllardır Osmaniye’de 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek hizmet binasının Sağlık Bakanlığı’nın proje aşamasında olduğu bilgisine ulaştım. Bakanlıkca benimsenip onaylanan bu proje kapsamında çalışmaların yürütüldüğünü öğreniyoruz. Osmaniye Devlet Hastanesi bünyesinde Çocuk yoğun Bakım ünitesi  tamamlanarak ana binada daha geniş alanda hizmet verilmesinin sağlanması çalışmaları yapılıyor.

Taşınma olayına gelince; Ek binadaki poliklinik sayılarının artırıldığı, Acil servisin devam edeceği, yeni tomografi cihazının hizmete başladığı, sağlık hizmetleri  dışında kalan branşlarda hizmetin devam edeceği bilgisine ulaştık.

Ayrıca Sağlık Kurulu Ana binadan alınarak Ek hizmet binasında hizmete başlatılarak yine vatandaşın erişiminin kolaylaştırılmasının sağlandığı kaydedildi.

Osmaniye’de sağlık alanındaki hizmetleri önemsediğimiz için özellikle bu konuları gündeme taşıyoruz. Sorularımızın yanıtlarının yetkililer tarafından yanıtlanması halinde de kamuoyu ile doğru bilgileri paylaşmaya her zaman hazırım.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi konusunda yaklaşık bir yıldır sorularımız havada kalırken, hizmet binasının kabulünün yapılmaması, yüklenici firmanın iflas etmesine bağlanmamalıdır.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin de bir an önce teslimi yapılarak, hizmete girmesini kamuoyu adına bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar