20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yüz Bin liralık Tuvalet

Osmaniye devlet Hastanesi Ek hizmet binası, yani Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin bahçesine yatırılan tuvaletle ilgili gazetemizde bir haber yapmıştık.

Hastane bahçesine yaptırılan bu tuvalet hasta ve yakınları için kullanılırken, ayrıca hastaların tahlilleri için de kullanılması olayını gündeme taşımıştık.

Hastanedeki yoğunluktan dolayı tuvalet yapılmış olabilir. Ancak hastane bahçesine tek katlı olarak yaptırılan bu tuvalet için üç katlı bir binada kullanılacak kadar malzeme kullanıldığını ve 100 bin liraya yaptırıldığını öğrendiğimizde bayağı düşündürücü bulduğumu söylemek isterim.

Osmaniye Devlet Hastanesi ek hizmet binası bahçesine 100 bin liralık tuvalet yaptırıldığını öğrendiğimde aklıma, Osmaniye eski Belediye Başkanlarından Memili Kırıkkat döneminde şu anki Karaoğlanoğlu parkı içerisine tuvalet yaptırılması için 100 milyar (bugünkü adı ile 100 bin lira) gönderildiği ve bu paranın nereye harcandığının soruları aklıma geldi.

Türkiye’nin hangi ilindeki Devlet Hastanesi’nin bahçesinde hastalar için bahçeye tuvalet yaptırıldığını merak ediyorum. Hastalar idrar tahlilleri için polikliniklerden çıkıp, bahçedeki tuvalete giriyor, elindeki kutu ile yeniden hastanenin polikliniklerine giriyor.

Tuvaletlerin hizmet binası içerisinde olması gerektiğini biliyorum, ama Osmaniye Devlet Hastanesi ek binasında bu olayın daha farklı olduğunu da öğrenmiş olduk.

Bu olayın yanlışlığını yetkililer de biliyorlar ki, hemen proje çalışmalarına başlamışlar. Projenin ne zaman hayata geçeceği ve ihale edileceğini bilemeyiz ama, Hastane bahçesindeki tuvaletin polikliniklerin içerisine alınabilmesi için o bölüm kapatılacakmış.Bu kez da hastane bahçesindeki tuvalet ile poliklinikler arasındaki yol olarak kullanılan bölüm hizmet binası içerisine alınacak.

Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi olarak kullanılan Devlet hastanesi ek binasına Doğu illerimizden biri gelip görmüş olsa, “afet bölgesine kurulmuş sağlık kuruluşu” olarak sanabilecek kadar görümünü dikkat çekiyor.

Hastanenin bu ek binasına gelenlerin çoğunluğunun da Suriyeli konuklarımız olduğunu gördüğümüzde, çadır kentteki sağlık evi gibi görebilmemiz doğallaşıyor.

Devlet Hastanesi ek hizmet binasında yaşananlar bununla da sınırlı değil. Bir yıl içerisinde hastanede daha farklı gelişmeler de yaşanacak.

Kadın Doğum servisine gelen hasta, ameliyat için Devlet Hastanesi ana binaya gönderilecek. Önemli durumlarda Ek binadan Ana binaya hastanın taşınmasında sıkıntılar yaşanmayacak mı? Şu anda; Osmaniye’nin 17 mahallesi ile birlikte; Düziçi, Bahçe, Hasanbeyli, Fevzipaşa, Türkoğlu, Andırın ilçeleri ile birlikte Kahramanmaraş ve Gaziantep illerinden de hastaların geldiği  Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde bazı bölümlerin Ana binaya taşınması ile birlikte yaşanabilecek sorunları iktidar partisinin milletvekilleri ile İl yöneticileri nasıl değerlendiriyor?

Osmaniye’de sağlık alanında siyasi iktidar partisi yöneticilerinin günlerini gözleyerek yaşadıkları, muhalefetteki siyasi partilerin de olaylara seyirci kalırcasına halkın sağlık sorunları ile yakından ilgilenme zahmetinde bulunmadıkları günleri yaşıyoruz. 2015 seçimlerine ne kaldı, bu halktan yarın oy için kapılarına gideceksiniz beyler! Bizden söylemesi, kapıdan kovulursanız eğer, bu sözlerimi anımsayın! Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar