29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yurtta ve dünya da barış

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, önce yurdumuzda, sonra dünyada barış isteyen sözlerini bilirsiniz.

Atatürk’ün bir de “Gençliğe hitabesi” var ki, gençlerimizin gelecekte karşılaşabilecekleri olaylar ve yaşanan olumsuzluklar karşısında neler yapılması gerektiğini yıllar öncesinde sezinleyerek kaleme alınmış.

Atatürk’ün gençler için yazdıkları bu sözlerin levhası, geçtiğimiz günlerde Zonguldak ilindeki mazgalın üzerinin kapatılması için kullanılmıştı.  Başka levha bulunamamış gibi bilinçli yapılırcasına “Gençliğe hitabe” yazılı levhanın  mazgalın üzerine konulması ile ilgili soruşturma açılıp açılmadığını bilemiyoruz.

 Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademik yıl açılış törenine katılarak burada Üniversite gençliğine yönelik bir konuşma yaptı. AYM Başkanı Arslan konuşmasında; “Atatürk’ün işaret ettiği gibi olun”  önerisinde bulundu.

Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye’nin gidişatını değerlendirerek iktidara gönderme yapan açıklamada bulunarak; Laiklikten  adalete, gençlikten, kadınlara kadar bir çok konuda önemli mesajlar verirken, gençlerin beyin göçüne de vurgu yaptı.

TÜSİAD’ın açıklamasında, Türkiye’deki işsizlik oranının yüzde 22 gibi bir oranla yüksek bir seviyede olduğunu anımsatırken, dünya Adalet projesi hukukunun üstünlüğü endeksinde 139 ülke içerisinde Türkiye’nin 117. Sırada bulunduğunu vurguladı.

Türkiye’deki işadamlarının, yani patronların ülke yönetimi ile ilgili kaygılarını dile getirmeleri geçtiğimiz yıllarda da olmuştu. Bugünkü İktidar Partisinin Genel Başkanı  o günlerdeki işadamlarının kaygılarını belirten açıklamalarında aktif siyasetin içinde olmayabilir ama, iktidara destek veren MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli o günleri anımsayacaktır. Ecevit Hükümeti dönemindeki  özellikle ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar karşısında İşadamları uyarı yaptığı gibi, farklı tepkilerini de göstermişlerdi.

Bugünkü iktidar her ne kadar emekçiler yerine Müteahhitler ve işadamlarını destekler gibi kamuoyunda bilgiler dolaşsa da, görülen o ki, TÜSİAD ülkede bir şeylerin iyi gitmediğinden kendileri de rahatsızlık duymuş olmalı ki, böyle bir açıklama gereği duymuş olmalılar.

Bir ülkede sağlık görevlileri, sadece insanların değil tüm canlıların sağlıklı yaşayabilmesi için görev yaparlar. Neler oluyor da bir  doktor,  bir başka doktoru  pompalı tüfekle öldürüyor!? Olay, Mersin’in Mezitli ilçesinde Güçlendirilmiş Gözmen Sağlığı Merkezinde yaşanıyor. İki doktor arasındaki olayın ölümle sonuçlanması akıllara durgunluk veriyor.

Benzer olaylar, ülkede asayiş ve güvenin sağlanmasında görev yapan Polisler arasında bile yaşanıyor.  Sağlık ve Asayiş olaylarından sorumlu görev yapan insanların, kendilerine hakim olamayıp olumsuz olayların yaşandığı bir ülkede, ülkeyi yönetenler başlarını iki elinin arasına koyup düşünmelidir.

Öncelikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşmalarındaki kavgacı, başkalarını suçlayıcı sözlerini yumuşatarak, bu ülkenin asayiş ve güvenli yaşaması ile ilgili bir Bakan olduğunu anlamasını birilerinin anımsatması gerekiyor.

Ekonomik sıkıntılar yetmiyormuş gibi, bir de ülkeyi yönetenlerin TV ekranlarına çıkıp, insanları öteleyici ve kavga oluşturucu sözlerden kaçınmalarını halkımız sabırla beklediğini vurgulamak istiyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar