29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yolları yol edenler…

Birileri çıkıp ta halka hizmet noktasında; “yollar, köprüler, hastaneler, okullar …yaptık, daha ne olsun!” diye konuşmaya başladığı anda, bilenler bu sözleri bilir, bilmeyenler bilmem ki ne sanır!?

Doğrudur, 18’nci yılına yaklaşan mevcut iktidarın halka bazı hizmetleri getirmesi ve hizmetlerinden sözetmesi. 

Yapılan köprülerin, otoyolların ve Şehir hastanelerinin “para basar” durumda olduğunu da bir açıklasalar bari!

Yolları ile övgü duyanlar, bu memleketteki yoksullukla da biraz ilgilenebilse halkın huzurlu yaşamına katkısı farklı olacaktır.

Kadın cinayetlerinin, boşanma oranlarının her geçen gün artışının nedenleri araştırılıp çözüm yolları aranıyor mu!?

Son günlerde ABD ile Türkiye arasındaki “mektup krizi” olayının üzerini kapatmak için, farklı yollara başvuran konuşmalar dikkatinizi çekiyor mu?

ABD’nin “ermeni soykırımı” ile ilgili sözlerinin karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bizim de 40’ın üzerinde Diplomatımız şehit oldu, onlar niye konuşul muyor!?”derken, bu güne kadar şehit olan Diplomat sayımızın da Devletin en tepesindeki Başkan’dan öğrenmiş oluyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye gidip gitmeyeceği tartışma konusu haline geldi.

Bu yollara, ısıtıp ısıtıp yeni yollar eklemeye ne gerek var!.. Diplomasi ve diplomatik görüşmeler, tartışmalar, hatta sert sözlerin dilini en iyi ve inceden kullanabilmek önemli!

Bakıyoruz ki TÜİK, enflasyon oranını yıllık 8.55 gibi bir rakam göstermenin peşine düşmüş. Madem ki enflasyon bu kadar düşük gösteriliyor da, elektrik ve doğalgaza neden yüzde 15 zam yapılıyor bunu da bir anlatma zahmetinde bulunurlarsa tepkilerimi geri alabilirim!

Yollar, köprüler, hastaneler ve okullar yapmakla övünen siyasi iktidarın dönemleri içerisinde bir çok köy okulunun kapatılıp “Taşımalı eğitim” uygulanması olayını sanırım belleğinizde saklıyor olmalısınız.

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Aktaş mezrasında yaşayan 55 yaşındaki Kemal Okuyucu, Köydeki okulun öğrenci yetersizliği nedeniyle 3 yıl önce kapanması ile 12 yaşındaki oğlu ile 10 yaşındaki  kızını 20 kilometre uzaklıktaki Yedisu ilçesindeki bir okula kayıt yaptırmış.

Mezra ve köy yolunun çamur ve heyelan tehlikesi nedeniyle sık sık kapanması nedeniyle servis aracı gelmiyormuş.

Baba Okuyucu iki çocuğunu okula gönderebilmek için her gün 4 kilometre yol giderek servis aracına bindiriyor, okul çıkışında da geri alıyormuş.

Dağları aşıp derelerden geçen baba, Peri çayı üzerine köprü yapılması halinde servislerin köy ve mezraya gelebileceğini söyleyip, yetkililerden köprü yapılmasını istiyor.

Çocuklarını sırtına alarak çaydaki sudan geçmeye çalışan babanın görüntüleri medya da yayınlandı. Sanırım bunları iktidar partisinin yöneticileri, Bingöl Valiliği ve diğer yöneticilerimiz izlemiş veya yazılı medyadan okumuş olmalı.

Bu arada Bingöl Milletvekilleri neredeler diye akla bir soru geliyor!

İnsanların araçları ile paralı yollar yaparken, çocuklarını okutabilmek için okullara göndermek isteyen yoksul köy halkının da yol ve köprülerini yaptığınız zaman, hem onların dualarını, hem de oylarını alabilirsiniz!

Bunları yapmazsanız, okumayan çocukların gelecekte karşınıza nasıl çıkabileceğini anlayamayabilir siniz!... Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar