28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yollar geçit vermiyorsa!...

Gidemediğimiz yer bizim değildir. Ulaşamadığımız ve göremediğimiz yerleri de tanımlayabilmemiz zor olur.


Yollar geçit vermiyorsa, düzeltmek ve ulaşılır olmasını sağlamak gerekir. Hedefe ulaşamamak üzüntü verir insana. Yıllardır kendi sorunları ile baş başa bıraktığımız doğu ve güneydoğudaki insanlarımız gün oldu tepkilerini gösterdiler. Gün oldu terör odaklarının sözleri doğrultusunda devlete karşı çeşitli eyleme giriştiler.


Yolsuz, okulsuz, iş alansız, susuz, elektriksiz, doktorsuz bırakılan bölgelerdeki insanların yaşamlarındaki sağlıksız ve eğitimsizlikler neticesinde şimdi içinden çıkılması zor olan koşulların çözümlenmesi için uğraş veriyoruz.


Şimdi güney ve güneydoğudaki yaşamı bir kenara bırakarak, Osmaniye’mize dönelim.


Osmaniye’mizin Karaçay dere yatağının uç noktasında bir Şelale var. Yaklaşık 33 metre olarak yüksekliğini öğrendiğimiz bu şelaleye ulaşabilmek için Karaçay dere yatağı boyunca 1,5 veya 2 saat gibi bir süre yürümek gerekiyor.


Sarp kayalıklar, uçurumlar ve dere yatağı boyunca suların içerisinden yürüyerek Şelaleye ulaşabiliyorsunuz.


Şelalenin ilk belirlendiğinde buranın yolunun düzenli olması ve turizme açılması yönünde öneriler yapıldı.


Osmaniye’de bir çok insanın görmediği bu şelaleyi görmek için özellikle Gaziantep, Adana ve Mersin’den gelen doğa severler buralara gezi turları düzenlediler. O zor koşullarda yürüyerek şelale önüne geldiklerinde fotoğraflar çektirdiler.


Geçtiğimiz günlerde Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, beraberinde İl Jandarma komutanı, Emniyet müdürü, Milli Eğitim Müdürü’nün de bulunduğu bir grupla doğa yürüyüşüne çıktılar. Hedefleri Karaçay şelalesiydi.


Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden bize gelen fotoğrafları inceliyoruz, doğa yürüyüşüne çıkan Vali Cerrah ve beraberindekiler Karaçay vadisinin güzelliklerinde temiz hava ve doğanın güzelliklerinde yürüyorlar. Sonuca bakıyoruz, yani Şelale önünde fotoğraf çekilmemiş.


Anlaşılan o ki, ulaşımın zorluklarından Vali Cerrah ve beraberindekiler şelaleye kadar çıkamamışlar. Yaya olarak bile olsa ulaşımın böylesine zor olduğu doğa güzelliğindeki Karaçay Şelalesine ulaşabilmenin zor olduğunu gören Vali Cerrah’ın bu olayı değerlendireceğini ümit ediyoruz.


Belediye ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü harekete geçirerek Karaçay şelalesine ulaşılabilmesi için gereken engellerin kaldırılması, vadi boyunca gerekli yerlere tahta köprüler yaptırılması gerektiğini sanırım Vali Cerrah uzun uzun düşünerek çözüm yollarını aramıştır.


Yaz mevsimine girdik denilebilir, Karaçay vadisi üzerinde şelaleye ulaşabilmek için dere içerisinde geçit vermeyen bazı yerlerin düzenlenmesinin zor olmadığını o yolları görenler tahmin etmişlerdir. Buz bunları yıllar öncesinde yazdık, gündeme taşıdık. Şimdi ise ilimizin Valisi bu doğal güzelliğin Osmaniye’de olduğunu, ancak ulaşılması zor olan şelale yolunu da gördü.


Osmaniye’mizin değerlerini yerel yönetimler gün ışığına çıkarması için gereken çalışmaların yapılması önerilerini sürekli getiriyoruz. Bu kez ulaşılamayan güzelliklere ulaşabilmek için olayı yaşayın Vali Cerrah’ın hafiften bir parmağını oynatmasını bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar