28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yoksul yokmuş, yoklukta eksiğimiz var!

İktidar partisinin önemli isimlerinin bazı zamanlarda konuşmaları doğal olarak insanların tepkilerine neden olabiliyor.

Birileri çıkıyor; “Ülke de yoksulluk yok, iş beğenmiyorlar!” gibi sözler söyleyebiliyor.

Daha yenilerde AKP Genel başkan Danışmanı  Yasin Aktay’ın  bir tv ekranındaki programda söyledikleri tepkilere neden oldu.

Türkiye’ye gelen ve gelecek olan mülteciler üzerine yapılan konuşmalar sırasında, kişisel görüşü olduğunu belirten AKP Aktay’ın rızka inandığını ve rızkın da Allah tarafından verildiğini vurgulayan sözlerinin ardından; “Acız diyen insanların hiçbiri aç değil. Zaten aç olan ‘Acım’ diye  bağırmaz!” gibi konuşmalar tartışma olayı haline geldi.

Bu sözler üzerine DP Ordu Milletvekili  Cemal Enginyurt ise; “Tok ne anlar acın halinden” diye karşılık vermişti.

Ülkede yaşayan insanların açlık ve tokluk tartışmalarını ortaya koyarsak, 1.500 lira emekli maaşı alanları örnek vererek sıralamaya başlayabiliriz.

Bence başlamasam daha iyi olacaktır, çünkü iktidar sözcülerinin konuştukça hatalarının ortaya çıktığını görmekteyim.

Madem ki yokluk yok ta, bu ülkede yangın söndürme uçağı neden kendi ülkemize ait yok!? Üç adet yangın söndürme uçağı  hizmet veriyor, bunlar da Rusya’dan kiralanmış uçaklar.

Allah aşkına kendi ormanlarındaki yangınları söndürebilmek için başka ülkeden uçak kiralayan bir ülke de “yoksul yok!” diyen bir anlayışın görüşleri nasıl inandırıcı olabilir!?

Yunanistan’a kafa tutan yöneticilerimizin sözlerini anımsıyorum. Son orman yangınları sırasında Yunanistan yangın uçağı desteği vereceğini söylüyor. Çünkü bizim hafife aldığımız Yunanistan’ın yangın söndürmede 20’nin üzerinde uçağı var.

Ya bizim ülkemizde 3 adet, o da Rusya’dan kiralık olarak çalışıyor.  Ormanlarımızı ve yangınlara karşı önlemleri böyle mi almamız gerektiğini tartışıyor insanlar.

Gelelim THK uçaklarına. 9 adet uçağın hiçbirisinin çalışmadığını söyleyen yetkililerin sözleri de tartışma konusu olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü namaz çıkışında medya mensuplarına yaptığı açıklamada, muhalefetin THK uçaklarının çalışmaması eleştirilerine tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında; “THK’nun elinde burada kullanılacak uçak yok!”diye sözler kullandı.

Peki, THK ne işe yarar diye soruyorum?  Kurban derileri ile beslenen ve Milli Havacılık alanımızda gururumuz olan THK’ndaki 9 uçak çalışmıyorsa, hizmet veremiyorsa THK’nun işlevi de bitmiş anlamına gelir. O çalışmayan uçakların parçalarını satarak ekonomik gelir elde edilmesi yoluna gidilebilir.

Bir devletin Başkanı elindeki uçakların bir işe yaramadığını söylüyorsa, burada eksiklikler ve yokluklar olduğunun varlığı ortaya çıkar.

Bu ülkedeki insanlar arasında “Aç olan yok!” diyen iktidar partili birileri, ülke yönetimin başındakilerin yangın söndürmede “Uçak açığımızın olduğunu” anımsattığımda, açlık ve açıklık konusunda, yokluk ve yoksulluk konusundaki olayları örtüşmelerini ülke vatandaşları olarak istemek hakları olsa gerek diye düşünüyorum.

Bir ülke düşünelim ki,  yangınlarda kullanılacak TEK Milli uçağı bulunmayan,  3 adet yabancı ülkeden yangın uçağı kiralayan, Ülkenin Başkanı ve  kendisi ile birlikte yolculuk edebilecekler için  kiralık yangın uçağının üç katı gezi uçağı bulunması olaylarının yaşandığı gerçekleri düşünmeliyiz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar