29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yırtık-Sökük

İlkokul öğrencileri sınıfları ve öğretmenleri ile tanıştı. Pazartesi gününden bu yana okul, sınıf ve öğretmenleri ile arkadaşlarına alışma turu için minikler okullarına gidiyorlar.


Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulların açılması ve miniklerin sınıfları doldurduklarından sanırım haberi olmadı. Eğer Milli Eğitim Müdürü veya Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürlerinin miniklerin okula başlamasından haberi olmuş olsaydı, onlara başarı dileyen bir mesaj yayınlarlardı.


Yerel basına açıklama yapmayabilirler, ancak Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde bile miniklerin okula başlaması ile ilgili tek sözcük göremeyince, Osmaniye’de eğitim ve öğretimin başında olanların öğrenci ve öğretmenlere nasıl değer verebildiği noktasında kafamız karışmadı değil!


Okullarına yeni kayıt olan birinci sınıf öğrencileri sınıflarını doldurdular demiştim. Milli Eğitim Müdürü’nün belki haberi olmayabilir ama, biz veliler çocuklarımızın gereksinimlerini karşılama telaşındayız.


Okulların giysileri geçmiş yıllarda olduğu gibi yine birkaç esnaf tarafından paylaşılmış. Bazı okulların yöneticileri öğrenci velilerini yönlendiriyorlar. Okulların giysilerini getirip vitrinlerine kayan esnafların farklı fiyatlardan satış yaptığına tanık oluyor veliler. Okulların yanında bulunan bazı esnaf ise velilere kolaylık olsun diye okul giysileri getirmiş. Okul yanındaki esnaf ile kent merkezindeki esnaf arasında 30-40 lira arasında değişin fark görmekteyiz.


Serbest rekabet, veliler arayıp ucuzunu bulsun diyebilirsiniz. Burasını kabul edelim diyelim.


Okula yeni başlayan çocuğa 15 liradan çanta alan veli, evine gidip içerisini açtığında yırtık çantanın dikiş yerinde yırtık, gözlerinin birinin fermuarının da bozuk olduğunu fark eder. Sabahleyin erkenden esnafa uğrayıp değiştirir.


Bir başka veli ise okul giysilerini alırken iki adet pantolon ile gömlek alır. Eve getirip çocuğa giydirdiğinde pantolonun birinin küçük diğerinin büyük numara olduğunu, gömleğin ise sökük olduğunu fark eder. Öğrenci velisi gömlekteki sökük olayını fabrika hatası diye düşünür. Aynı pantolondan iki adet almasına rağmen aynı beden verilmemesi asıl veliyi düşündürür. İçeride sadece kendisinin olduğunu, başka müşteri olmadığı için tezgahtarın nasıl hata yaptığını merak eder.


Bu veli de sabahleyin gelip pantolonu değiştirir, bu kez esnafın gözleri önünde kontrol ederken bir düğmesinin olmadığını fark eder.


Öğrenci velisinin biri ise aldığı ayakkabının tabanına yakın yerde yırtık olduğu eve geldiklerinde anlar. Çocuğun ayağına giydirirken fark edilemeyen yırtık ayakkabının değiştirilmesi için esnafa yeniden gelinir. Öğrenci velisi mahcuptur, çünkü esnaf ile birlikte çocuğun ayağına giydirdikleri ayakkabının yırtığını çocuk dahil kimse fark edememiştir. Ama duyarlı esnaf yine de ayakkabıyı değiştirir.


İlkokul birinci sınıflar bu hafta sabahları okula gidiyorlar, haftaya öğleden sonra gidecekler.


İl Milli Eğitim Müdürümüz veya Müdür yardımcıları, ya da Şube Müdürleri Pazartesi gününden bu yana herhangi bir ilkokulu ziyaret edip te öğrencilerle tanışma zahmetinde bulunup bulunmadıklarını merak ediyoruz.


Pazartesi günkü yeni eğitim-öğretim yılı açılışında Milli Eğitim Müdürü’nün güzel sözcükler kullanmak üzere kendisini hazırlamakta olduğunu sezinler gibiyim. Tüm öğrencilerimize başarı dileklerimle, sevgilerimi sunuyorum.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar