20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yılların Kavşağı

Yeni bir haftanın başında, yılın son Pazartesi gününde yine sizlerle birlikteyiz. Yerel gazeteleri okuyanlar geride kalan bir yılda kentte nelerin yaşandığını ve gelişen olayların tanığı olurlar.

Bir yılı daha geride bırakırken, yeni yılla birlikte önümüzdeki sürece bakıyoruz. Ak parti  İl genel kurul toplantısının 3 Ocak 2015 günü yapılacağını ve seçimlere  tek liste ile girileceğini öğreniyoruz.

Mevcut İl Başkanı Av. Emir Hasan Arslantaş yeniden aday olmadı mı, gösterilmedi mi diye siyasi kulislerde konuşmalar doğal olarak yapılacaktır.

Bu arada Osmaniye Barosu eski başkanı Av. Hamza Tor’un aday gösterileceğini öğrendik. Hamza Tor Osmaniye Barosu’nun 8. olağan genel kurulunda yeniden aday olmamıştı. Nedenini araştırmaya başlamıştık ama aklımıza Ak parti İl Başkanlığına aday gösterileceği aklımızın bir ucundan kaçmış demek ki diye bugün düşünüyorum.

Ak Parti Osmaniye il genel kurul toplantısına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geleceğini de öğreniyoruz. Başbakan Davutoğlu’nun Osmaniye ziyareti, sadece İl genel kuruluna katılmakla birlikte 2015 milletvekilliği seçimleri ile ilgili de olacaktır. Başbakan Davutoğlu’nun Osmaniye ziyareti 2015 seçimleri ile ilgili konuşmalara da tanık olacaktır.

Osmaniye’nin Düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri için hazırlıklar yapılıyor. 7 Ocak günü bu etkinlikler kapsamında Osmaniye Belediyesi yeni hizmet binasının da açılışı yapılacak. Yine öğrendiğimize göre Osmaniye belediyesi yeni hizmet binasının açılışını MHP Genel Başkanı ve Osmaniye milletvekili Devlet Bahçeli yapacak. Bahçeli’de 2015 Milletvekilliği seçimleri ile ilgili konuşmalar yapacak.

Osmaniyeliler 2015 yılının ilk haftasında 4 gün ara ile Ak Parti genel başkanı ve Başbakanı, bir de MHP Genel Başkanı olmak üzere iki önemli  lideri ağırlayacaklar.

Belediye hizmet binasının açılışı 7 Ocak gibi önemli bir günde gerçekleşse bile eksikliklerin olması nedeniyle sağlıklı hizmet verilebilmesinin Ocak ayı sonlarını bulacağını tahmin ediyoruz.

Hizmet binasının açılışının yapılması hazırlıkları kapsamında Musa Şahin Bulvarı üzerindeki çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Binanın hizmete tam olarak girmesi ile birlikte bulvar üzerindeki çalışmaların ne zaman başlatılacağı, bu yol üzerinde yapılması düşünülen battı-çıktı inşaatına ne zaman başlanılacağı da yine kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Yeni yıla bugünden baktığımızda, ilk hafta içerisinde Başbakan ve iki Parti Genel Başkanının gelecek olması, yeni Belediye hizmet binasının açılacak olması sevindirici bir olay.

Yılın ilk haftası böylesine hareketli günlere sahne olurken, diğer hafta ve aylar içerisinde de kent yaşamının hareketli, sağlıklı olması tek dileğimizdir.

Yeni yıla Osmaniye’nin huzur ve güven içerisinde girebilmesi,2015 yılının barış ve güven içerisinde yaşanabilmesi, ekonomik, sosyal ve siyasal sıkıntıların yaşanmaması tek dileğimiz ve beklentimizdir.

Yarın görüşebilmek umudu ile saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar