23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6097
EURO34.7619
ALTIN2421.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yıllar geçse de, tepkiler aynı

Sizleri yıllar öncesine, yani 20 yıl gerilerde yaşadıklarımıza götürmek istedim.

Sözler yazıya döküldüğü zaman uçmadığı gibi kalıcılık özelliğini yıllar geçse de korumaktadır, yazılı basın bunun için önem taşır.

FP Osmaniye Milletvekili Şükrü Ünal, aynı zamanda o dönemde; Sanayi Ticaret, Enerji Tabi kaynaklar Bilgi ve  Teknoloji Komisyonu üyesi olarak görev yapıyor. Kale otelin Akdeniz toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Ünal’ın o günkü toplantılarında konuştuklarından örnekler vermek istiyorum.

27.07.2000 Perşembe günkü  yerel gazetenin sürmanşet haberinde yazılanlardan  alıntılar yapmak istiyorum.

Bülent Ecevit Başkanlığında, MHP ve ANAP’ın ortaklığında kurulan  Hükümet görevde.

Doğal olarak FP Osmaniye Milletvekili Şükrü Ünal muhalefetlik yaparak, konuşmalarını bu yönde yapıyor. Bu arada, Ak Parti oluşumu ile birlikte Şükrü Ünal’ın Ak Parti’ye geçtiğini de burada anımsatmak isterim.

Ecevit ve ortaklarının yönetmekte olduğu Hükümeti eleştiren FP Milletvekili Şükrü Ünal, basın toplantısında; “Hükümeti istifa etmeye, Bahçeli’yi de Osmaniye’ye sahip çıkmaya” davet ediyordu.

Milletvekili Ünal, 2000 yılındaki basın toplantısında; “Bu Hükümetle ülkemiz en karanlık ve sıkıntılı günlerini yaşamaktadır. Memurlar sokakta hak aramakta ve aldığı yetersiz maaşla geçinememektedir. 

İkinci yarı için verilen yüzde 10’luk zamla memurlarımızla adeta alay edilmiştir. Toplanan vergiler nereye gidiyor? Batık bankalara para var, memura yok!  Bu hükümet memurumuzun yüzünü güldürememiştir…….

Aynı şekilde işçilerimizde en sıkıntılı  dönemini bu hükümet zamanında  yaşamaktadır.

Milyonlarca emekli vatandaşımızın durumu ise içler acısıdır.  Yetersiz maaşlarıyla adeta  hayat mücadelesi  vermektedirler ve durumlarının  düzeltilmesini beklemektedirler.

Çiftçilerimiz ise; Ecevit hükümeti’nin MHP’li Tarım Bakanının yanlış ve başarısız tarım politikaları neticesinde hapishanelerle tanışmıştır….. İcralara verilmiştir….

Milletimizin efendisi olan köylümüzün cezaevlerine konulması  bu hükümetin en büyük ayıbıdır….

Ödemede gösterdikleri yanlış ve acizlikler çiftçiyi perişan etmiş, yoksul bırakmış  ve borcunu  ödeyemeyecek hale getirmiştir…..

İç ve dış politikalarındaki  aciziyet bu hükümetin bir an önce istifa edip yerine; ‘kararlı, tutarlı ve başarılı bir hükümete bırakması’ gerekmektedir…..”

Ak Parti İktidarı öncesindeki Ecevit Başkanlığındaki hükümet döneminde, Osmaniye’nin 4 Milletvekili arasından biri olan FP’li Şükrü Ünal’ın basın açıklamalarından örnekler verdim.

Aradan geçen yılları düşünelim ve 2021 yılı için memurlara verilen zamlarla ilgili  açıklamayı paylaşmak istiyorum. “Memurların ve emeklilerin 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren alacakları maaşlarına yüzde 7.36, oranında zam geldi.

Fakat SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 8.36 oranında zam yapıldı.”

2021 yılındayız, gazete kağıdını, hayvanlarımızın samanını, çiftçimizin tohumlarını  ve bir çok tarım ürünlerini yurt dışındaki ülkelerden satın alıyoruz. Çiftçilerimiz ise 20 yıl öncesindeki gibi borçları nedeniyle icralık oluyor.

Önemli olan bir-iki yıllık hükümeti eleştirmek değil, 19 yıldır aynı ülkeyi yöneten iktidarın eksik ve hatalarını eleştirme olayında yüreğini ortaya koyabilmektir.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar