27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yılın ilk günü

Yeni bir yılın ilk günü sabah saatlerinde sokağa çıkmak ve çevreyi izlemek nasıl bir duygu diye düşündünüz mü?

Milli Piyango bileti almadım, ama bu yılbaşında Osmaniye’de Milli Piyango’dan büyük ikramiye çıkıp çıkmadığını merak ediyordum.

Her sabah olduğu gibi evden gazeteye gelirken çevremdeki insanların hareketlerine bakarım. Sabahın erken saatlerinde sokakları temizleyen temizlik işçilerinin alın teri emeklerini alıp alamadıklarını düşünürüm. Onlara selam verip kolaylıklar dilemeyi kendime bir insanlık görevi olarak bilirim.

Her sabah olduğu gibi yine temizlik işçileri sokaktaydı. Sokaklar araç yönünden kalabalık değildi. Çünkü resmi kurumlar ile okulların tatilde olması nedeniyle sabah saatlerinde kendini bilmez öğrenci servis şoförlerine bu kez rastlamıyordum.

Yeni yılın ilk günü sabah saatlerinde dikkatimi çeken olaylardan biri de, normal günlerde erken saatlerde açılmayan bazı işlerinin açık olmasıydı. Bazı işyerlerinin özellikle tatil günlerinde açık olmaları, diğer günlerde geç açmaları dikkatimi çeken olaylar arasındaydı.

Çarşı merkezine geldiğimde milli piyango biletçileri ve yanlarında ellerinde biletli vatandaşları gördüm. Biletçiye sorduğumda Osmaniye’ye bu yıl büyük ikramiye çıkmadığını öğrendim.

Çay ocakları yine her sabah olduğu gibi erkenden açılmış, inşaatlarda çalışmaya gitmek üzere hazırlanan işçiler bir bardak çaylarını yudumlamanın telaşındaydı.

Saatler ilerlerken resmi kurumlar, bunlarla birlikte bankalar kapalı, ancak işyerleri açılmaya başlamıştı.

Bir arkadaşım telefonla beni arıyor, sohbete çağırıyordu. Osmaniye’nin bir ilçesinde oturan bu arkadaşım yılın ilk gününün tatil olması nedeniyle benimde tatil yaptığımı sanarak beni yanına çağırıyordu.

Bizim çalıştığımızı ve tatilimizin olmadığını söylediğimde arkadaşım şaşkınlık içerisinde inanamamıştı. Gazetenin çıkması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Arkadaş bir resmi kurumda çalıştığı için ve 1 Ocak gününün tatil olmasını tüm çalışanlar için tatil olarak sanıyordu.

Yeni yılla birlikte kentte olup bitenleri, yeni yılın nasıl karşılandığını öğrenmek için araştırmalara başlamıştım.

Osmaniye’de 2014 yılının son günü, yeni yılı göremeden hayatını kaybedenleri ve yeni yılın ilk gününü yaşayamadan ölenlerin isimlerini öğrenmek için Belediye Mezarlıklar Müdürlüğünü aradım. Ardından Kadın ve Doğum hastanesini arayarak yeni yılın ilk bebeğinin ismini öğrenmeye çalıştım.

Okurlarımızla acı ve tatlı olayları paylaşmak bizim meslek görevimiz olduğu için görevimizi de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorduk.

Bizim yazdıklarımızdan gocunanlar, kendileri her zaman haklı çıkarmaya çalışan siyasetçilerimizin de  verdikleri sözlerin arkalarında durmalarını, hizmet eksik veya aksaklıklarını tamamlamada geç kalmamalarında bizler gibi çalışabilseler, bu kentte sorunların en aza ineceğine inanıyorum. 2015 Yılının ilk yazısını yazarken, yeni bir yılı daha gördüm diye sevinirken, mutlu yıllar diliyorum. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar