08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2724
EURO34.7211
ALTIN2393.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yılı uğurlarken…

2016 yılının son ayının ilk günündeyiz. Bu ayın sonunda yeni bir yıl ile karşılaşacağız.

Geride bıraktığımız 2016 yılının acı-tatlı günlerini anımsamaya çalışacağız, 2017 yılını karşılarken.

Geride bırakmakta olduğumuz 2016 yılında yaşananları gözlerinizin önünden bir film şeridi gibi geçirmeye çalışın. Günlerimizi ve anlık dakikalarımızı bile yeni oluşturulan gündemle yaşadık.

Terör olaylarını sonlandıramadık, komşularımızla olan barışı sağlayamadık, ülkemizde huzur ve güveni sarsan terör örgütlerinin sayıları çoğaldı. Ekonomik yaşam normale dönemedi, özelleştirilen kurumlar vatandaşa sağlıklı hizmetler veremedi, özellikle de enerji hizmetlerindeki kesintiler yıl boyunca “bakım-onarım” adı ile devam etti.

Şehit cenazelerimizin sayılarını bile  aklımızda tutamaz olduk, Ankara başta olmak üzere bazı kentlerimizde yaşanan terör saldırıları ile canlar gitti, yaralı insanlar yaşama tutunmaya çalıştı.

Ülkeyi yönetenlerin geleceğimizle ilgili konuşmalarını dinledik, güzel sözler söylediler, hizmet noktasında açılışlar yapıldı ama, yapılan açılışlar; halkın huzurlu ve geleceğinden umutlu yaşayabilmesindeki kaygıları unutturamadı.

Siyasiler mikrofonu ellerine aldıklarında konuştular, özellikle “Anayasa” ve “Başkanlık sistemi” üzerine yapılan konuşmalarla gündem değiştirildiği oldu.

Milli Bayramlarımızda yine olumsuz olaylar yaşandı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yazılanlar, konuşulanlar ve sosyal medyada paylaşılanlar insanları zaman zaman gerdi ve tartışmalara neden oldu.

Öğrencilerin girdikleri sınavlarda yanlış sorular ortaya çıktı, sınav tarihleri değiştirildi.

Tüm bu olaylar yaşanırken  “15 Temmuz darbe girişimi” ile ülkemizde bir anda gündem farklılaşmaya başlandı. Ülkemiz içerisinde yaşanan bu olumsuzluklara, bir de Avrupa Birliği üyeliği konusunda yaşanan olaylar yine toplumda konuşulup, tartışılan yeni gündem olmaya başlandı.

“15 Temmuz darbe girişimi” sonrasındaki yaşananlar; gözaltılar, yakalamalar ve tutuklamalar… OHAL uygulaması ile başlatılan gelişmeler, terör olaylarının bazı bölgelerimizde can almayı sürdürmesi, komşu ülkelerle ilişkilerimiz, ABD’de Başkanlık seçimlerinin yapılması ile birlikte siyasilerimizin mikrofonu ellerine aldıklarında gündemi etkileyen konuşmaları.

Tüm bu olayları yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. 2017 yılında da bu olumsuzlukları yaşamak istemediğimiz gibi, aklımıza bile getirmenin can sıkıcı olacağını düşünüyorum.

Yeni yıl ile birlikte sanırım “Başkanlık sistemi” ve “Yeni Anayasa” konuları gündeme yerleşecek. Belki de bu konuda halkoyuna bile gidileceğini gözlemliyorum.

Bu olaylar zaman zaman siyasiler tarafından ısıtılıp önümüze konulup, gündem değiştirilmek istenileceği yere, bir an önce ne olacaksa olsun! Haydi bakalım, “Başkanlık ve Yeni Anayasa” için halk oyuna gidelim! OHAL uygulanırken “Halkoylaması” olayı da yine tartışma konusu olabilir!  Bu süreçte yapılacak olan “Halkoylaması” iktidar partisi üzerinde ne gibi etki oluşturup oluşturmayacağı da yine düşünülecektir.

Yeni bir yılda huzur, güven ve sağlık bekliyor insanlar…Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar