20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yılı bitiriyoruz

Radyo veya televizyonlarda; “Günü bitiriyoruz” “Haftayı bitiriyoruz” veya “Ayı bitiriyoruz” diye programlar yapılır.

Bu programlarda günün, Haftanın ve o ayın içerisinde yaşanan olaylar anlatılır, yorumlar yapılır ve değerlendirmelerle program sona erer.

Bizler bir yılı daha gerilerde bırakıyoruz, yani 2015 yılını bitiriyoruz. Bir yılı bitirirken, o yıl içerisinde yaşanan iyi veya kötü olayları da bitirebilir miyiz? Yaşanan mutlulukları belki biraz anımsayabiliriz, ama eğer çok kötü olaylar yaşamışsak onları unutmamız olası değildir.

Yaşadığımız çevrede, kentte, ülkemizdeki yaşanan olumlu ve olumsuz olayları bir yılı bitirirken gözlerimizin önüne getirmeye çalışalım.

Sadece ülkemizde değil, komşu ülkelerimizde ve diğer ülkelerde yaşanan olayları anımsayalım.

İnsanlık adına, huzur ve barış adına yaşanan olumlu olaylar ile, barut kokusu, bombaların aldığı canlar, özellikle de çocukların ölümleri, savaşlardaki çığlıklarını yeniden aklınıza getirin.

Bir yılı bitirirken, yeni bir yıla nasıl girebileceğimizin hesaplarını yaparken, geçmişten birer ders çıkarabiliyor muyuz?

Yeni yılın getirecekleri iyiliklerin, güzelliklerin neler olabileceğini nasıl yorumlayabiliyor ve tahmin edebiliyorsunuz? 2016 yılının bu yıldan daha güzel ve savaşsız olabileceğinin garantisi ile düşünebiliyor musunuz?

Bu yıl içerisinde ülkemizin bir çok bölgesinde yaşanan üzücü olayların gelecek yıl yaşanmayacağını düşünürken, ne derece kendinizi inandırmaya çalışıyorsunuz?

Suriye’deki yaşanan olaylar gelecek yılda da devam edecek mi? İslam ülkelerinin birlik oluşturmasının ardından Suriye ve diğer komşu İslam ülkelerde barış sağlanabilecek mi?

ABD ile Rusya, Fransa, Almanya, Çin gibi ülkelerin az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeler üzerindeki oyunları azalacak mı? Azalmayacağına eminim, çünkü emperyalizm hiçbir zaman geri kalmış veya gelişmekte olan ülkelerin üzerlerinden ellerini çekmemişler ve çekmeyeceklerdir de. Onların ürettikleri silahlar ülkelerde iç karışıklıklar oluşturularak tüketilmek için satışa sunulacak ve ekonomilerini güçlendireceklerdir.

Onların ürettikleri gıda ve elektronik ürünlerin tüketimi için gelişmekte olan ülkelere girecekler, ekonomilerini bu yönde de güçlendireceklerdir.

Elektronik ürünleri teknolojiye ve çağın gelişimine göre uyarlayan emperyalizm, gelişmekte olan özellikle gençleri etkisi altına alarak, onları okumak, düşünmek ve tartışmaktan uzak tutmaya çalışmaları önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.

Teknolojik olarak işlerin rahatlandığı sananlar, elektronik tespihler, cep telefonlarına yüklenen ilahiler, sesli dini sunumlarla insanları asıl olan inançların kitaplarını okuyup iyi anlamaktan uzaklaştıracak, inançlar üzerinden yapılan sömürülerle, insanların beyinlerinin düşünebilmesi yerine, işin kolayına kaçmak suretiyle, etkileme ve yönlendirme yolları yine devam edecektir.

Dinimizin ilk emri olan ‘OKU’ sözünden uzaklaşırken, okumak yerine dinlemeyi tercih ederek, inançlarımız üzerinde oynanan oyunlara ve yozlaştırılmasına izin vermeyen kişiler ile işin kolayına kaçanlar arasında sürtüşmelerin sürmemesi adına; OKUMAKTAN çekinmeyin diyorum. Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar