28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yerel seçimler…

Yerel seçimlerin 31 Mart 2019 günü yapılacağı kesinleşirken, bazı yerleşim birimlerindeki adayların kesinleşmediğini görmekteyiz.

İktidar partisi AKP ile muhalefetteki MHP arasında yerel seçim için “işbirliği” yapılırken, muhalefetteki CHP ile İYİ parti arasında da “işbirliği” yerel seçimlerin gündemini oluşturuyor.
Bazı yerlerde aday belirlemeleri sırasında farklı olayların yaşandığı, istifalar, görevden almalar ve benzeri olumsuzluklar yine yerel seçim süresinde gündem oluşturmaya başladı.

Yerel seçimlerde farklı siyasi partilerin “ortak aday” çıkarmalarının doğru olup olmadığı ise vatandaş arasında tartışılıyor.

Osmaniye’de şu ana kadar AKP ile MHP’nin ortak adayı mevcut Başkan Kadir Kara olarak bilinirken, CHP ile İYİ parti’nin ortak adayının ise eski Belediye Başkanlarından Davut Çuhadar olduğu biliniyor.

Bu arada bir de Bağımsız olarak Başkan adayı olduğunu söyleyen Karayel ismi gündemde yerini almış durumda.

Seçmenle görüşüyoruz, konuşuyorlar ve dinliyorum onları. Önümüzdeki yerel seçimlerde ikisi denenmiş, birisi ise yeni ortaya çıkmış ama siyasi partiden değil de bağımsız olarak seçilmek isteyen olmak üzere 3 aday arasında tercih yapabilme olayı konuşuluyor.

Bu arada adaylar üzerinden yapılan konuşmalarla ilgili kullanılan sözleri ileriki günlere bırakıyorum. Bir kenti yönetmek istemek, cesaretini gösterip aday olabilmek ve sorunların üstesinden geleceğini belirtmek güzel bir olay olsa gerek!

Kenti yönetmek üzere yola çıkanlar, kendilerini öne çıkaran kişiler bu işi başarılı şekilde yapabilir mi, yapamaz mı, yapmak için mücadele verebilir mi!? Bu konuları süreç içerisinde çevresinde onları daha yakından tanıyanlar belirleyeceği gibi, sandıktan çıkacak sonuçta bunu belirleyecektir.

Bu kentin öncelikli sorunları nelerdir, eksik veya aksaklıklar kısa sürede giderilebilir mi!? Adayların projeleri nelerdir, bu projeleri ne kadar süre içerisinde halkın hizmetine sunacaktır!?

Bu sorular da seçmenin kafasının içerisinde dolaşan olaylar olarak görmekteyiz. İşsizliğin fazla olduğu kentimizde seçmenin öncelikli beklentileri; çocuklarını işe yerleştirebilecek aday profili ön plana çıkıyor.

Bir aday seçmenle görüşürken çocuklarını işe alacağı sözünü veriyorsa, bunun olası olmayacağına önce kendisi inanması ve seçmeni de inandırması önemlidir.

Kentin önemli diyebileceğimiz ana caddelerinden yürürken bir çok işyerinin kapandığını ve vitrinlerinde “kiralık” yazılarını görmekteyiz.

Halkın alım gücü, esnafın ticaretindeki yaşanan olumsuzluklar işyerlerinin kapanmasına neden olurken, kiraların yüksek olmasını da buna ekleyebiliriz.

Yerel yönetimler bu konuda çözüm yolları bulabilir mi diye düşündüğümüzde ise farklı projelerin hayata geçirilmesi gerektiği yöntemi ortaya konulabilir!

Belediyelerin görevinin sadece; yol, su, temizlik sorunlarını çözümlemek olmadığı bir gerçek ise, adayların kenti yaşanabilir, sağlık huzurlu insanların cadde ve sokaklarda dolaşabildiği duruma getirebilecekleri akılcı projeleri ile ortaya çıkmaları çok önemlidir.

Aldatmayacak, aldatılmayacak, yanılmayacak ve yanıltmayacak yöneticiler ile halkımızın daha huzurlu, sağlıklı ve mutlu yaşayabileceğini düşünüyorum.

Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar