23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5922
EURO34.8255
ALTIN2421.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yerel Medya-Yerel Yönetimler…

Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediği ve 5 ilden medya çalışanlarının katıldığı “Yerel medya günleri”nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdi.

Erdemli ilçe Belediye Başkanı Muharrem Tollu; “Kentler insana benzer. Güzel olmak ve beğenilmek isterler..”diyerek başladığı sözlerinin devamında, insanları ayrımsız ve ötelemeden sevdikleri, eşit hizmet ve davranış içerisinde olmayı ilke edindiklerini söylüyor.

Erdemli Belediyesi ilçesini ve çevresindeki güzellikleri tanıtabilmenin bir yöntemi olarak, “Kızkalesi yerel medya günleri” adı ile geçtiğimiz yıl başlattığı ve bu yıl ikincisi düzenlenen programlarla önemli bir etkinliğe imza atmış oluyordu.

Bu yıl 7 il ve ilçelerindeki medya çalışanları Kızkalesi’nde buluştu, tanıştı, konuştu ve üç günlük süreçte kaynaşma olanağı buldu.

Değişik Üniversitelerin Akademisyenleri tarafından yapılan “Yeni Medya ve Nitelik sorunu” üzerine, Klikya Otelin Balo salonunda yapılan çalıştay gündemle ilgili sorunları ve çözüm önerileri ile tamamlandı.

Etkinliğin ikinci gününde Ortadoğu gazetesi yazarlarından Şükrü Açıkalın yine gazetecilik üzerine söyleşi yaparken, CNN Haber sunucusu ve gazeteci Burak Törün, televizyon haber sunuculuğu ve gazetecilik üzerine anılarını da söyleşisine katarak sunum yaptı.

Erdemli ilçesinde Belediyenin çalışmaları, gerçekleştirilen projelerin konuk gazetecilere slayt olarak izletilmesinin ardından, ilçedeki tarihi ve turistik yerler gezilerek bilgilendirme yapıldı.

Erdemli Belediyesi yerel yönetim anlamında, yerel medyanın önemini iyi kavrayarak 7 ilden 150 dolayında medya çalışını ağırlarken, değişik illerden gelenlerin fikirlerinden de yararlanmayı amaçlayarak Türkiye’de yerel yönetimler tarafından bir ilki gerçekleştirmiş oluyordu.

Yerel medya çalışanları yapılan çalıştaylarda sorunlarını aktarıyor, çözüm önerileri getirenlerle birlikte görüşülüp konuşulmuş oluyordu.

Erdemli Belediyesi bunu yaparken, medya çalışanlarına moral vermek ve onları onurlandırmak adına da çeşitli kategorilerde yarışma düzenleyerek ödüllendiriyordu.

Belediye Başkanı, yerel yönetimin başındaki biri olarak, yerel medya çalışanlarını üç gün ağırlamaktan maddi olarak belli masrafı olsa da, bunun on katı tanıtım yapma olanağını elde ediyordu.

İlçeden ayrılan medya çalışanları gittiklerinde bugün benim yaptığım gibi Erdemli ve Kızkalesi’ni anlatacaklar, buralardaki tarihi ve turistik yerlerin önemine değinerek bu ilçeye turist akınının sağlanmasına katkıda bulunacaklar.

Belediye Başkanı Muharrem Tollu bu olayı iyi okuyabildiği için çevre illerdeki medya mensupları ile buluşmanın güzel bir yöntemini yakalamış oluyordu.

Osmaniye’den 17 kişi ile birlikte Erdemli ilçesi Belediye Başkanının konuğu olduk, Diğer illerimizden gelen meslektaşlarımızla tanışıp, tanıştıklarımızla özlem giderirken, gün boyu çalışmalarımızın ardından aynı zamanda tatil yapmış olduğumuz da söylenebilir.

İki gün boyunca yapılan çalıştaylar, sunumlar ve ilçe gezilerinde yorgunluk yaşamadık. Erdemli ilçesindeki güzelliklerin ardından Osmaniye’mize geldiğimizde yaşadığımız kentin cadde ve sokaklarını gördüğümüzde, ilçe Belediyesi ile İl belediyesi’nin aynı siyasal partiden olmasına rağmen aradaki farkı gözlemeye başladık. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar