20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yerel basın

Yerel basını bir arada tutma fikri ilk kez 1990 yılında aklıma geldiğinde o tarihlerde Osmaniye ilçeydi.

Türkiye’nin 71 ilinden 703 değişik yerel gazeteyi bir araya getirerek Atatürk İlkokulu salonunda üç gün süre ile sergilemiştim.

Dün Mersin’in Erdemli Belediye Başkanı Osmaniye’deydi. Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Erdemli Belediyesi ilk kez yerel medya ile ilgili bir etkinlik düzenleme kararı almıştı.

Erdemli ilçesinin tanıtımı amaçlanarak Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yerel basının sorunlarının tartışılacağı bir çalıştay ve bununla birlikte; gazete, radyo ve televizyon çalışanlarının katılacağı 32 dalda bir yarışma düzenliyordu.

Yarışma sonunda Kurban Bayramının ardından yarışmaya katılacak olan gazeteciler Mersin Erdemli’deki Kız kalesinde konuk edilecek, etkinlikler kapsamında ödülleri de dağıtılacak.

Erdemli Belediye Başkanı Tollu’nun bu düşüncesi aynı zamanda yerel basına önem verdiğini gösteriyordu.

Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye illerindeki basın çalışanlarının katılabileceği bölgesel bir anlamda basın çalışanlarının bir araya gelmesine de bir etken olabileceğini söyleyebilirim.

Erdemli ilçesinin 135 bin nüfusu olduğunu öğreniyoruz. Yaz aylarında bu nüfus haliyle artış gösteriyor. Özellikle tarihi, doğal güzelliği ve denizi ile ilgi odağı olan Erdemli ilçesinde huzurlu bir yaşamdan sözetti Belediye Başkanı.

Başkan Tollu; “Erdemli’nin bir ucundan diğer ucuna gecenin bir yarısı bir kadın tek başına yürümüş olsa en küçük sorun yaşamaz”diye konuştu.

Bu da gösteriyordu ki, yaşanabilir, sağlıklı bir ilçeydi burası.

Bir kentte huzurlu yaşanabiliyorsa; mutluluk ve sağlıklı toplum görebiliriz. Hele de gece yarılarında bırakın kadın olmayı erkeklerin bile cadde ve sokaklarda huzurlu yürüyemediğini düşündüğümüzde o şehirde mutluluktan sözedemeyiz.

Yerel basına önem yerel bir Belediye Başkanı olarak Başkan Tollu’ya teşekkür ettik.

Osmaniye’nin ilçelerindeki hangi Belediye Başkanı bu güne kadar yerel basın mensuplarını davet edip te bir toplantı ile sorunlarımızı dinledi diye düşündüm.

Osmaniye’nin ilçe Belediye Başkanlarının yanlarına gitmek için randevu almak istenildiğinde bile aklından farklı düşünceler geçirerek işlerinin olduğunu söyleyen veya telefonlarına çıkmayan Belediye Başkanlarına da tanık olduğumuzu anımsadım.

Ama, Mersin ilinin Erdemli ilçe Belediye Başkanı oradan kalkıp geliyor ve Osmaniye’de Gazeteciler Cemiyetinde toplantı yaparak bizlerin ilçesine davet ediyor.

Üstelik yol ve konaklama bedellerini de Belediye karşılayacak şekilde bir etkinliğe  Osmaniye basınını davet eden bir anlayış.

Yerel basına önem vermek, herhangi bir etkinlikte mikrofonu eline aldığında; “Güzide basın mensupları” demekle olmuyor. Sanırım bundan sonra Osmaniye’nin ilçe belediye başkanları da yerel basına değer verir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar