24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5678
EURO34.9196
ALTIN2434.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yeni Yeni Yıl…

Bekledik, gelecek dedik, derken günleri, haftaları ve ayları gerilerde bıraktığımız anda yeni bir yıla merhaba dedik.

Yeni yılın ilk günü sabahleyin gözlerimizi açtığımızda açık ve güneşli bir hava gözlerimizi kamaştırıyordu.

Başka illerde bilemem ama, sabah kalktığımda sanki Nisan ayının ilk günleri gibi parlak ve güneşli bir hava ile karşılaştım.

Hep böyle bir yıl yaşayacağımızı düşündüm, sonrasında televizyondaki sabah haberlerini izlerken, geride bıraktığımız bir yıllık süreçteki olayları görüntüleriyle takip etmeye başladım.

Geride bıraktığımız yıl içerisinde gelişen olumlu olayların yanında, insanı güldürecek sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma veya beğeni rekorları kıran görüntülere dalıp gittim.

İnsanlar bir yandan olumsuz olaylar yaşarken, bir yandan da sosyal paylayış sitelerinde ilginç görüntüleri izletmişlerde. Dünyada en çok köpek görüntülerinin sosyal paylaşım sitelerinde görüntülendiği haberini de tv ekranından öğrenmiş oluyordum.

Olumsuz olaylardan sözetmeyeceğim, yılın ikinci gününde sizlere güzel olaylardan sözetmeyi çok istiyorum. Yeni yılla birlikte uygulanacak olan yeni fiyatlardan, yasaların uygulamalarından sözedip te morelinizi bozmak istemiyorum.

Bakın güneşli ve açık bir havada girdik yeni yıla. Umudumuz günlerimizin bu güneşli hava kadar temiz ve güzel olmasıdır.

Yeni, yepyeni bir yıldan beklentilerinizin yüreğinizden geçen duygular kadar temiz ve hoş olabilmesidir.

Bundan sonra takvim yaprakları 2020 olarak gösterilecek, sizler de tarihleri böyle yazacaksınız. Kimileri yeni yıla girmeden önce bir takım tartışmaları ortaya atar, örneğin; “Yeni yılı karşılama” olayına karşı çıkan sözler kullanır.

Anlıyoruz böyle düşünenlerin görüşlerini, ancak isteseniz de istemeseniz de yeni bir yıla girdiğimizi kabullenmek zorundayız. Biz yeni yıl deriz, bir başka ülkedeki insanlar “uzay çağı”, bir başka ülkedeki insanlar, “Barış çağı”, bir başka ülkedeki insanlar da farklı şekilde yorumlar ve değerlendirir.

Noel kutlamalarından sözedilir, her toplumun kendine göre inançları ve belli günleri kutlama ya da karşılama yöntemleri vardır. Yerküre üzerinde birlikte yaşadığımız tüm insanlarda aynı görüş ve düşünceyi bekleyemeyiz!

Biz yeni bir yıl diye karşılıyoruz, bir başkası da kendine göre nasıl karşılıyorsa öyle karşılasın ve birbirlerimize karşı saygılı olduğumuz sürece barış içerisinde, savaşsız bir dünyayı paylaşmamız kolay olacaktır.

Milli piyango biletinin bu yıl çeyrek bilete çıkması ile talihlinin kim olduğu şimdi merak konusu haline geldi. Tam bilete çıkmış olsaydı 500 kilo ağırlığında bir para edecekti ki, bu para yığınının önünde fotoğraf çektirmek bir insanın kalbini zorlayabilirdi!

Güzel bir yıl dileklerimle, tüm insanların birbirlerine karşı; sevgi ve saygı içerisinde yaşamalarını ümit ediyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar