26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yaz(ı) Yakıyor

Yaz mevsiminin bunaltıcı geçtiği bu günlerde, vatandaşın da şikayetlerinde yoğunluk yaşanmaya başladı.


Osmaniye’nin değişik mahallelerinden sivrisinekten uyuyamadıklarını bildirinler var. Sivrisineklerin aşırı şekilde kendilerini rahatsız ettiğini söyleyen vatandaşlar, bu konuda yapılan ilaçlama çalışmalarının yetersiz veya sıkılan ilacın kalitesizliği yönünde sıkıntılar anlatılıyor.


Bir diğer sorun ise içme suyu sıkıntısı yaşandığı yönünde geliyor. Kent merkezinde bile bazı musluklarda su akmadığı, mahallelerde ise saatlerce suların akmadığı yönünde şikayetler alıyoruz.


Aynı şekilde bu yaz Zorkun yaylasında su sıkıntısı yaşandığı yönünde sızlanmalar geliyor. Zorkun yaylasında üçüncü içme suyu kuyusu açma çalışmaları devam ediyor. Açılmakta olan içme suyu kuyusunun ne zaman bitirileceği, ne zaman hizmete gireceğini merak eden vatandaşlar, eldeki depolarda bulunan içme suyunun elden geldiğince düzenli dağıtılması yönünde önerilerde bulunuyorlar.


Zorkun’a taşıma yapan taksi ve minibüscülerin de sıkıntısı bu yıl yolcu yoğunluğunun geçtiğimiz yıllara oranla az olması yönünde oluyor.


Zorkun yaylasına sefer yapan minibüscüler hafta içinde saatlerce bekledikleri halde yeterli yolcu sayısına ulaşamadıklarını, hafta sonlarında bile koltuğu doldurabilmek için saatlerce beklediklerini belirtiyorlar.


Zorkun yaylasının kalabalık olduğu belirtilirken, toplu taşıma araçlarının yolcu bulmakta zorlanmasını vatandaşların özel araçlarının artması yönünde değerlendiriyorlar.


Osmaniye kent merkezindeki sorunlar ise, özellikle trafik seyri konusunda oluyor. İftar’ın yaklaşması ile birlikte yoğunlaşan trafik, araçların yayalara yol vermemesi, kavşaklarda tıkanan trafik yine vatandaşların sızlanmaları arasında yeralıyor.


Kent merkezinde iftar’ın yaklaştığı saatlerde bazı sokak aralarında lokantaların masa ve sandalyelerini yol kenarına koymaları yaya ve taşıt trafiğini olumsuz yönde etkilemesi de vatandaşların tepkileri arasında yeralıyor.


Ramazan ayını fırsat bilerek bazı ürünlere aniden yapılan fiyat artışları ile fırınların çiftelik pide çıkarmaları yine bize gelen şikayetler arasında yeralıyor.


Ramazan ayı nedeniyle çiftelik pideler çıkarılırken, diyet ekmeklerinin Ramazan ayında çıkarılmaması, somun ekmeklerin bile yeterli sayıda çıkarılmaması vatandaşların sızlanmaları arasında yeralıyor.


Kaldırımlarda seyreden bisiklet ve motosiklet sürücüleri ile ilgili caydırıcı çalışmalar yapılmadığı yönünden de şikayetler alıyoruz.


Bir başka şikayet ise Belediye Zabıtasının esnaf denetimlerini yapmadığı yönünde oluyor.


Ramazan ayı içerisinde Zabıta ekiplerinin denetimlerine rastlamadıklarını belirten vatandaşlar, başka il ve ilçelerde Zabıta ekiplerinin gıda denetimleri ve diğer denetimlerini sıklaştırdıklarını, Osmaniye’de ise denetime rastlamadıkları yönünde tepkiler dile getiriliyor. Vatandaşın istek ve önerilerini iletmek bizden, gerisi yetkililerden. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar