19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5955
EURO34.8547
ALTIN2507.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yaşayabilmek…

Herkes bulunduğu çevrede sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamak ister ve ümit ederek yaşama sarılır.

Mutlu ve huzurlu yaşamayı engelleyen etkenleri düşündüğümüzde, bu engellerin de engellenmesi noktasında kimlerin sorumluluk taşıdığı akla gelmektedir.

Şöyle bir iki günlük ülke gündeminde gazete sütunlarına yansıyan haberlere göz attığımızda, nelerin yaşandığını okuyabiliriz.

-Samsun Bafra’da Lise üçüncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Fatma Yüksel, çarşıya gideceğini söyleyerek evden çıktı, 3.5 aydır kayıp!.

-İzmit’te psikolojik rahatsızlığı bilinen 23 yaşındaki G.N. isimli genç kız, ailesine saldırdı, olay yerine çağrılan 112 ekipteki personelin de elini ısırarak yaralanmasına neden oldu.

-Tekirdağ-Çerkezköy’de özel bir hastanede kalp krizi nedeniyle tedaviye alınan Sabahattin K.’nin oğlu Taner, babasını görmesine izin vermediği gerekçesi ile özel güvenlik görevlisini tabanca ile vurarak yaraladı.

-Antalya-Serik’te öldüresiye dövülen orman muhafaza memuru 50 yaşındaki Halis Hisarkaya tedavi gördüğü hastanede 4 gün sonunda yaşamını yitirdi.

-Bursa- Orhangazi’de emekli polis memuru Abdül O. Apartman yöneticisi 69 yaşındaki Bayram T. İle tartışması sonucu tabancası ile ateş ederek bacağından yaraladı.

- Amasya’da, bir apartmanın 4. katında oturan 29 yaşındaki K.İ. 25 yaşındaki eşi Ş.Ş.İ. ile tartışmasının ardından üç ayrı noktada evi ateşe verdi. Yangını söndürmeye çalışan bir itfaiye eri dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

-Yozgat-Akdağmadeni’nde  İmam Adem Doğan, akşam namazı için camiye gittiği sırada, annenin mutfakta yemek yaptığı ve çocuklarının sobayı yapmak istemesi sırasında sobaya yakın yerdeki mutfak tüpü alev alarak patladı. Alevlerin odayı sarması sonucu; 4, 8 ve 10 yaşındaki  üç kız kardeş yanarak can verirken, anne Ayşe Doğan ise yaralandı.

-Adana’da bir fırıncının yanında iki çocuk çalışmaya başladı. 47 yaşındaki Z.İ. yanında işe başlayan iki erkek çocuğa da tehditler yaparak tecavüz etti. Birbuçuk yıldır süren bu olay,  16 yaşlarındaki çocukların arkadaşları tarafından fark edilip öğrenildi. Çocukların yakınları fırıncının üzerine benzin dökerek yakmak istedi, polis kurtardı.

-Konya’nın Akören ilçesinde. Evlerinin önünde oynarken kaybolan 7 yaşındaki Yasin Şahin’den 215 gündür haber alınamıyor.

-Samsun-Çarşamba ilçesinde gece saatlerinde inşaat işçisi 25 yaşındaki Emrah Kaya, Emniyet Müdürlüğü yakınlarında bilinmeyen bir nedenle kimliği belirsiz bir kişi ile kavga ederek bıçakla yaralandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kaya hastanede yaşamını yitirdi.

Bizim ülkemizde böylesi istemediğimiz olaylar günü birlik yaşanırken, toplumsal barış ve mutluluk anlamında nerelerde olduğumuzu düşünüyorum!

Şimdi yurt dışından bir haberi paylaşmak istiyorum. İskandinav ülkesi Norveç’te, ülke gündemindeki önemli haberler: “Buzhokeyinde şok: Lider Montreal fark yedi.”, “Dovre’de bir çiftlikten en az 30 inek kaçtı”, “Muz kabuklarını atmayın!”, “20 dakikada yapabileceğiniz yemek tarifleri” ve “Polis’ten kış lastikleri takın uyarısı” haberleri yer alıyor.

Norveç; “yaşanabilir en ili ülke” ünvanını Yeni Zellanda’ya kaptırıp ikinci sıraya gelmesine üzülüyor.

Türkiye’miz ise 149 ülkelik liste arasında 78.’nci sırada bulunuyor! Biz ne yapalım!?.. Saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar