28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yaşamak ve yaşatmak!..

Her kişi yaşamayı güzel ve mutlu olarak sürdürmek ister. Yaşamı yaşatabilmek için önemli nokta; mutlu, huzurlu, başarılı ve sağlıklı olması olarak değerlendirilir.

Ülkemizde yaşayanların inançlarının orantısı değerlendirilirken; “yüzde 99’u Müslüman” olarak anılır. Bir görüş veya dini inanç söylenilerek mi, yoksa yaşanılarak mı anlaşılır? Bence yaşanılmasına bakılarak değerlendirilmelidir. 

Dinimizin kitabı Kur’an-ı kerim’in ilk ayetinin “Oku” olduğunu bildikleri halde, “okumayan, okumak yerine başkalarının okudukları ile” davranışlar içerisinde bulunanların sayılarının da bir yüzdelik oranının açıklanmasını öğrenmek isterdim.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’na gelen bir seyyar satıcı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına tahra ile saldırıp tahrip etmeye çalışıyor. Soyadı Malbora olan bu seyyar satıcı, öncelikle soyadının Amerika sigarasının markasını taşıdığı için soyadına değiştirme gereği bile bulmayan biri olarak dikkatleri çekmiyor mu? Kılık kıyafetine bakıyorum;  halktan ayrı yaşamayı seçen ve kendine bir kariyer arayışı içinde olan biri.

Bu kişinin ekonomik yaşamı araştırılması, sosyolojik yönü ve çevresindeki ilişkilerinde böylesi bir eylemi yapabilecek koşulların oluşumu üzerinde araştırma ve incelemelerde bulunulmalıdır. Bence, bu olayın perde arkasında “provakasyon” yatmakta olup, birileri tarafın yönlendirilmiş olabilir!

Eskişehir ilimizin uzun yıllardır Belediye Başkanlığı görevini yapan Yılmaz Büyükerşen’e silahlı saldırı yapıldı. Belediye Başkanına yapılan saldırı karşısında sokaktaki vatandaş ve esnaf tepki gösterdi ve Başkan Büyükerşen’e sahip çıktı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bile  Eskişehir ziyareti sırasında gördüğü hizmetler karşısında “kutladığı” Belediye Başkanı Büyükerşen yıllardır seçimlerde başarı ile çıkarak görevini sürdüren bir insan. Başkan Büyükerşen, sokakta halkın arasında rahat şekilde dolaşıp, esnafla sohbet eden biri.

Yapılan saldırı sonrası konuşan Başkan Büyükerşen; “Eğer bir kural konulmuşsa, herkes kurala uyacak! Bu güne kadar birini kayırıp, diğerine  farklı davrandığım görülmemiştir. Bana yapılan silahlı saldırı önemli değildir!”diye konuştu.

Olayın ardında; “tombala ve haraç” üzerinde çalışan bir mafyanın olduğu, Başkan Büyükerşen’in bunlarla mücadelesinde saldırı yapıldığı yönünde haberleri öğreniyoruz. Başbakan Yıldırım olayın ardından Başkan Büyşükerşen’i arayarak “geçmiş olsun” dileklerini bildirmiş.

Aklımıza;  Osmaniye Belediye Başkanımız Kadir Kara’nın yakın koruması Savaş Çapar’a yapılan silahlı saldırı geldi. Şu anda bile ayağa kalkamayan Çapar’a yapılan silahlı saldırıda bulunanların amaçlarını herkes merak etmişti!  Bazı kişiler yakalandı, bazıları tutuklandı, bazıları da serbest bırakıldı. Olay neydi, perde arkasında neler yatıyordu!? Aslında bu olayın perde arkasında düşünülen ve halkımız arasında yorumlanan bir tahmin yürütülmesi vardı, o da; “Başkan Kadir Kara’ya gözdağı!” 

Belediye Başkanı Kadir Kara’ya neden gözdağı verilsindi ki! Böyle bir halk arasında söylenti neden yapılıyordu? Ama olayı okumaya çalıştığımızda, en yakın korumasına kurşun sıkılması önemli ve düşündürücü olmalıydı!
Değerli okurlarım; halkın sesi ve soluğu olan medya görevini yapmadığı sürece yaşanılan her ülkede tatsız olaylara tanık olabilirsiniz! Medya’nın özgür olmasına engel olan iktidarlar, gün gelir kendilerini kurtarma adına haklarını yazan, konuşan medya aramak zorunda kalabilirler!

Okumayan bir toplum görüyorsak, bu ülkede “Müslümanların sayılarında azalma” olduğunu hesap edebiliriz! Mutluluğu yaşama uğraşı vermeniz umudu ile…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar