20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yaşa ki görebilesin!..

Osmaniye’de geleneksel olarak ve ara verilmeden her yıl düzenlenen “Ekmek ödüllü Şiir yarışması”nın 19.’ncusunun da ödül dağıtım töreni yapıldı.

Bu yılki yarışmaya 30 ilimizden, ayrıca üç te yurt dışından olmak üzere toplam 33 noktadan 223 şiir ile 159 kişi katıldı.

Karaoğlanoğlu parkı içerisindeki açık alanda çam ağaçlarının altında, renk renk çiçeklerin yanında şiir gibi anlar yaşandı.

Etkinlik Osmaniye’nin tanıtımı içindi, bu nedenle de ilimizin adının kültür ve sanatsal alanda duyurulmasından yana olanlar bu etkinlikte yerlerini aldılar.

Valimizin konuşmasındaki sözcüklerin anlamı çok önemliydi. Soluksuz olarak 19 yıldır bir kültür hizmeti yapılması ve ilimizin tanıtımı açısından önemini vurgulamıştı. Aynı şekilde Osmaniye Milletvekilimiz Suat Önal’ın da şiir okuyarak etkinliğe renk katması önemli olarak değerlendirildi.

Değişik il ve bölgemizdeki ilçelerden gelenler ödüllerini alırken, bazıları da şiirlerini okudular. Gönül isterdi ki tüm katılımcılar kendi şiirlerini okusunlar. Ancak bazı katılımcılar okumak istemediği gibi, zaman olarak kimsenin sıkılmaması açısından her katılımcının şiir okumasını programda uygun bulmadık.

İl dışından gelenlerin Osmaniye izlenimleri olumlu geçti. Tören sırasında elbette eksik veya hatalarımız olmuş olabilir. Her etkinlikte mutlaka herkesin istediği gibi program olamayabilir.

Bir programı hazırlamak, hele de genel anlamda, il dışından konukların da olacağı bir etkinlikte doğal olarak eksik veya aksaklıklara olabileceği düşünülmelidir.

Eğer bazı kişi veya Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini program sırasında görememiş isek veya farkedemediğimiz için ödül takdimi yaptıramamış isek onlardan özür diliyoruz.

Şurası da bilinmelidir ki, bu etkinlik sadece OŞYAD’ın yöneticileri veya üyelerinin olmayıp, Osmaniyeliyim diyen ve bu kentte yaşayan her bireyin kendisini ev sahibi olarak görmesi ile gelişebilir.

Yıllardır babalarının anısına ödül verdiğimiz, Osmaniye’mizin kültür ve sanatına katkıda bulunan isimlerin eşleri veya çocuklarını böylesi bir törende göremediğimiz için kimseye kırılmıyoruz.

Babalarının anısını yaşatma adına ödül verdiğimiz şairlerin ödüllerini o isimlerin çocuklarının gelip sunmalarını yıllardır beklerken, böylesi bir duyarsızlığa biz sadece sitem edebiliyoruz.

Etkinliğimizde eksik veya aksaklıklar görenlere sormak isteriz; babalarının anısına ödül verilirken, babalarının anısına sahip çıkmayan ve etkinlikte bulunmayanlara ne diyeceksiniz?

İnsanların tamamını memnun edebilmek zordur. Birilerinin farklı görüp yorumladığı olayı, bir başkasının da daha farklı görüp yorumlayabileceğini bilmek gerekir.

Bu etkinliğimizle ilgili Başbakan başta olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanı, Siyasi Partilerin genel Başkanları, Osmaniye Milletvekilleri ile çevre il Belediye Başkanlarına da toplam 20 adet posta ile davetiye gönderildi.

Bizler elimizden geleni yapmaya çalışırken, eksik veya aksaklıklarımız konusunda destek olmayanların sadece olaylarda aksaklıklar arayarak eleştiri yapmak için yapmaya çalışanlara da saygılıyız.

Osmaniye adına, Kültür ve sanat adına ilgi gösterenlere buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar