26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5549
EURO34.9659
ALTIN2437.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yaş mı, Yürek mi!?

Akıl; yaşta mı, başta mı?diye bir halk deyimi vardır. Bu tümce; ABD’de Başkanlık seçimini kazanan Donald Trump’un zaferinin sonunda öğrendiğim bilgiler aklıma geldi.

ABD’deki Başkanlık seçimleri  o ülkeyi ilgilendirdiği kadar, ülkemizi ve diğer dünya ülkelerini de yakından ilgilendiren bir olaydır. ABD’deki Başkanlık seçimleri sırasında Türkiye’de doların her geçen gün yükselmesi bunlardan bir örnek olarak görebiliriz.

ABD’de Başkanlık seçimlerinin sürdüğü süreçte, canlı televizyon konuşma ve tartışmalarında iki aday arasındaki yükseliş orantıları ülkemizdeki gazete ve televizyonlarda da halkla paylaşılıyordu.

Başkanlık seçimlerinde anketçiler sonuç karşısında fena çuvalladılar. Hillary Cilinton’un kazanacağı yönünde anketler ve yayınlar yapılırken, puan kaybettiği yönünde yayınlar yapılan Donald Trump’un seçimleri kazanması bir noktada sürpriz oldu.

Dünyanın jandarması konumundaki ABD’de anketleri yanıltan ve bir anda beklenmeyen seçim sonucunun altında farklı olaylar olabilir miydi?

ABD’nin yeni Başkanı  Trump’un yaşı 70, ama işi henüz bitmiş görünmüyor! Bizim halkımız arasında; “Yaş yetmiş, iş bitmiş!” denildiğini anımsayın.

ABD’nin 45. Başkanı olan Trump’un 46 yaşında Melanla isimli bir eşi var. Aradaki bir yaşı düşersek, “ABD’nin 45 Başkanı, eşinin yaşında Başkan seçildi!” diye haber çıkabilirdi.

Yaşı 70 bile olsa yarı yaşına yakın bir kadını eş olarak seçip yaşamını sürdürüyorsa; yüreğinin hala genç olduğunun sevgi ve saygısını ortaya koyan bir yaşam biçimidir bu olay.

ABD’nin başına 20 Ocak 2017 tarihinde geçerek görevi devralacak olan Trump’un en önemli destekçisinin kızı olduğunu öğreniyoruz. En doğal olanı ve olması gerekeni de; bir yöneticinin en önemli destekçilerinin eşi ile çocuklarının olmasıdır.

ABD’nin yeni Başkanı Trump’un 35 yaşında güzel bir kızı var. Babasının şirketinde çalışan İvanka Trump, yatırımcılık ve yazarlık yapıyor. Yeni Başkan Trump’un kızının yaşı 35, eşinin yaşını  46 olduğunu öğrendiğimde aklım karışıverdi birden ve araştırdım. Öğrendim ki  İvanka; ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’un ilk eşi Çek model İvana’dan olan  kızıymış.

Olayın burasında ülkemizdeki siyasi seçim konuşmalarına gelelim mi? Bizim ülkemizde herhangi bir Başkanlık seçimi yapılması sırasında, adayın özel yaşantıları seçim malzemesi olarak kullanılır, hele de ikinci evlilik yapmışsa bu olaylara bile girildiği görülmüştür.

ABD’nin 70 yaşındaki yeni Başkanı Trump, görev süresi boyunca genç kızının bilgi ve zekasına güvenerek önce ülkesini, sonra da dünya ülkelerini yönetmeye çalışacak.

ABD’nin yeni başkanı yaşını çevresinde fark ettirmemek için genç insanları yanına almış. Hatta eşi bile kendisinin yarı yaşına yakın! Kendi yaşındaki insanlarla beraber olsaydı, onlar gibi düşünür yaşının ilerlediğini düşünerek ölüm günü kaygısı ile yaşardı.

ABD’nin yeni başkanı yaşı’nın 70 olmasını değil, yüreğinin 46’larda olmasını yaşayarak yaşamın tadını çıkarmaya çalıştı. Yüreği ile hareket edenler, insanları sevenler, kin ve fesatlık yaşamayanların yaşamları uzun ömürlü olur!

ABD’nin Başkanlığını Trump’un kazanması ile Türkiye’de halka bedava ‘turp’ dağıtanların ne anlatmak istediğini de merak ediyoruz!? Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar