24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.553
EURO34.8755
ALTIN2426.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yapmak mı, kullanabilmek mi önemli!?

Bir kentte inşaat yapmak, hizmete sunmak mı önemli, yoksa yapılan inşaatlarının tamamlanmasının sonunda insanların sağlıklı şekilde kullanabileceklerini sağlamak mı önemlidir?


Osmaniye’de yerel yönetimler veya kamu kurumlarının  hizmet binaları yaparak, kentleşme sürecine katkıda bulunduklarına şöyle bir göz atalım.


Bugün Osmaniye için tarihi bir gün olacak, olacak diyorum çünkü yerel yönetimin merkezi konumundaki Belediye hizmet binasının temeli atılacak. Bu temel Osmaniye Milletvekili ve MHP Genel başkanı Devlet bahçeli tarafından atılacak.


6 nisan 2013 tarihi yıllar sonrasında anımsandığında, Belediye hizmet binasını görenler veya bu binaya girenler temel atma törenini anımsadıklarında dönemin Belediye başkanı Kadir Kara’yı anımsayacaklar. Eğer temel atma töreninde bulunmuşlarsa, torunlarına; “Bu binanın temel atma töreninde bulunmuştum”diye konuşacaklar.


Hizmetin kötüsü olmaz, ancak sağlıklı hizmet verilebilme noktasını iyi değerlendirmek gerekiyor. Bugünkü Valilik binası, Adliye Sarayı ve çevresindeki diğer kamu kurumlarını düşünün. Sırt sırta yapılan binalar kamunun hizmetine açılırken, yayalar veya taşıtların  sağlıklı ulaşımı sağlayabildiğini söyleyebilir misiniz? Musa Şahin Bulvarı üzerinde dolmuştan inen yayaların bu Valilik binası veya diğer kamu kurumlarına sağlıklı şekilde gidip-dönebildiklerini söyleyebilir misiniz?  Araçların park alanı içeride dolu durumda, giriş kapısının önleri ise yasaklanmış durumda. Sonradan bir de buraya Özel İdare binasını hizmete girdirince buradaki trafik iyice yoğunlaştı. Park 328’in buraya yapılmasının bugün ne kadar hatalı olduğu bir kez daha ortaya çıktı.


Otobüs terminali bu kent için gereksinimdi, yapıldı ve hizmete girdi. Giriş ve çıkışları aynı yol olan Türkiye’nin tek otogarı olarak tarihe geçti. Otogarın Kadirli yönüne gidiş- geliş yönüne trafik seyri açısından bir çözüm getirilmeyince, kazalar oluşmaya başladı.


Şimdi de Belediye hizmet binası eski otogar arsasına yapılıyor. Belediye binasının buraya yapılmasının yerinde bir karar olduğuna karşı değilim. Ancak; Belediye hizmet binası inşaatı tamamlanmadan, yayaların durumları düşünülmeli, en kısa sürede alt veya üst geçitlerin inşaatına da başlanılmalıdır.


Belediye binası hizmete açıldıktan sonra araç ve yaya trafiği sorunları yaşayacaksa yapılan hizmetin sağlıklı olmayacağını söylemek istiyorum.


Kentte çok katlı binalar yapılıyor, yanlarında otoparklar yapılmıyor, çocuk oyan alanları ve yeşil alanlar bulunmuyorsa betonlaşmaya doğru giden bir kette sağlıklı yaşam düşünebilir miyiz?


Yeni Belediye hizmet binasının önündeki Musa Şahin Bulvarı üzerine yapılacak olan alt geçit yayalar için sağlıklı trafik akışı sağlayacağı gibi, yapılacak işyerleriyle de alt geçit içerisine canlılık gelecek, Belediyeye de ekonomik gelir sağlayacaktır.


Atatürk İlköğretim Okulunun da buradan taşınarak, Parkın genişletilmesi ile kent merkezi ve devlet Bahçeli bulvarı rahat bir nefes alacaktır.


Bu gerçeklerin hayata geçirilmesi noktasında sanırım Belediye başkanımız Kadir Kara, Meclis üyeleri ve siyasi partilerin İl yöneticileri de biraz da olsa bize hak vereceklerdir. Yeni Belediye Hizmet binamız şimdiden hayırlı olsun. Ancak; yukarıda belirttiğim hizmet binaları gibi sağlıklı ulaşım sağlanabilmesinin hayata geçirilmesini istiyorum. Saygılarımla..


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar