20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yağmur’un ziyaretleri

Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Ömer Yağmur beraberinde İl Gençlik kolları Başkanı İsmail kaya ve bazı parti yöneticileriyle birlikte ziyaretlere başladı.

 
14 Nisan Cumartesi günü Ak Parti İl Genel Kurulu yapılacak. Seçimlere tek liste halinde girilecek. Avukat Emir Hasan Arslantaş başkanlığında Osmaniye Ak Parti İl Yönetimi Cumartesi günü belli olacak.
 
Ömer Yağmur Aday gösterilmedi, tek liste ve Başbakan ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği doğrultusunda isim belirlendiği belirtildi. Yağmur’un üç yıllık görev süresinin sona ermesiyle veda ziyaretlerine başlaması sırasında sohbet havası içinde dakikalar yaşanıyor.
 
Dün Gazeteciler Cemiyeti ziyareti sırasında Yağmur, Yayla Kanunu ile ilgili bu hafta içerisinde sorunun çözümleneceğini, TBMM’den geçeceği müjdesini Osmaniyelilere duyurmak istedi. Kendi döneminde partinin il binasına kavuştuğunu, bu çalışmasından dolayı da Başbakan Erdoğan tarafından kendisinin kutlandığını anlattı. Andırın ilçesinin Osmaniye’ye bağlanması için hazırlanan bir dosyayı Başbakan Erdoğan’a verdiğini de anlattı.Osmaniye’deki Gazeteciler Cemiyetlerinin bir çatı altında buluşması gerektiğini yürekten istediğini söyledi.
 
Ömer Yağmur, kentte bazı özel günlerde yerel gazetelerin aniden çoğaldığını, gazete çıkarabilmenin belli koşullarının bulunması gerektiğini anlatıyordu. Bu söz alıp; Bu konuda Hükümetin bir kanun maddesi çıkarması gerektiğini, iktidarın da kendileri olduğunu söyledim.
 
Yağmur konuşmasının bir bölümünde, üç yıllık görev süresince tüm gazetelere eşit davrandığını, ayrım yapmadığını anlattı. Genel kurul sonrasında yeniden aramızda olacağını dile getiren Yağmur, bugünlerde çarşı merkezinde yaya olarak dolaşacağını, esnafa hal hatır sorarak geride bıraktığı izleri kontrol edeceğini anlattı.
 
Eğer üç yıllık süre içinde kamuoyundan olumlu tepki almışsa, ilgiyle karşılanacağını, almamışsa selam verdiklerinin tavırlarından anlayabileceğinden sözetti.
 
Osmaniye Belediyesi eski Başkanlarından Davut Çuhadar’ın da aday gösterilmeyince halkın arasına çıkmaya başladığını, cadde ve sokaklarda esnafla tokalaştığını ve geride bıraktığı izleri kontrol etmeye çalıştığını anımsattım Yağmur’a.
 
Burada benim hoşuma giden bir nokta oldu. CHP ve MHP’de aday adayları Aday gösterilmezlerse, geriye çekilirken gösterilen adayın aleyhine bile çalışanlar olurdu. Ak Parti İl Başkanı Ömer Yağmur, bir Genel başkan’ın memleketinde 2 milletvekili çıkarılmasını sağlamış biri olarak, yeniden aday gösterilmediği halde, hükümetin çalışmaları hakkında bilgiler vererek veda ziyaretlerini yapıyor. Bunları konuşurken, Tek aday Arslantaş’ın her zaman yanında olacağını, genç ve dinamik oluşu ile partiyi daha da ileriye götüreceğini vurgulayan konuşmalar yapıyor. Küsmüş olsa bile belli etmiyor, kırgın olsa bile fark ettirmeden partisini ve iktidarının arkasında, adayının yanında olduğunu söylüyor.
 
Şimdi olay anlaşılıyor ki, Ak Parti böylesi insanlar yüzünden yıllardır oy oranlarını eksiltmeyip artırıyor ve yeniden iktidara geliyor.
 
Kırgınlık ve küskünlükler sadece siyasi partilerde değil, sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinin belirlenmesi noktasında hazmedilmeyen olayların yaşanması ile ilerleme yerine gerileme yaşanmasına neden olabiliyor. Ak Parti bu davranışından dolayı Ömer Yağmur’a bir kez daha teşekkür etmeli diye düşünüyorum. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar