25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yağmur ve Cumhuriyet

Aylardır beklenen yağmur Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü etkinliklerinin düzenleneceği günlerde toprakla buluşmaya başladı.

28 Ekim günü başlayan etkinliklerin ilk gününde; Atatürk Anıtı önündeki tören yağışsız bir havada gerçekleşti. Akşam saatlerinde ise yağışlı hava ile kirlenen sokak ve caddeler yağmur suları ile temizleniyordu.

Gece sabah saatlerine kadar sağanak yağış nedeniyle 29 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan kutlamalarla ilgili çelişkiler oluşmaya başladı.

Pazar günü saatler 08.30’u gösterirken yağış kesilmiş, yerini güneşli bir hava almıştı. Okullarda yapılacak olan etkinlikler ise öğrenci velilerine çekilen mesajlarla iptal edilmişti.

Mesajları görmeyen öğrenciler velileri ile birlikte tören giysileri ve bayraklarla okullarına geldiler, ancak okulların kapıları kapalıydı. Hava açıktı, ancak geceki yağmur nedeniyle okul yöneticileri törenleri ertelemişlerdi.

Bu arada Devlet Bahçeli Meydanı’nda yapılacak olan törenlerle ilgili çelişkili bilgilendirmeler yapılıyordu. 

Programın Cebelibereket Kültür Merkezinde olacağının konuşulması üzerine Bahçeli Meydanı’na gelenler Cebelibereket Kültür Merkezi’ne yönelmişlerdi.

Ne oldu bilinmez ama havanın açık olması olsa gerek, program daha önceden belirlendiği gibi Bahçeli Meydanı’nda başladı ve tamamlandı.

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 94. yıldönümü kutlama etkinliklerine bu yıl, tüm ülke genelinde olduğu gibi Osmaniye’de de halkın katılımı yoğun olmuştu.

Coşku ile kutladığımız Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından, Okullarda gerçekleştirilmesi düşünülen, yağmur nedeniyle iptal edilen törenler ise Pazartesi günü yapılacaktı.

Pazartesi günü de havanın yağışlı olması nedeniyle okullar törenleri yine yapamadılar. Bazı okullar ise salonlarda kutlama töreni düzenledi.

Osmaniye’deki törenlerin tamamlanmasının ardından yağışlı havanın yeniden başladığına tanık olduk, hatta akşam saatlerindeki sağanak yağış sabah saatlerine kadar devam etti.

Cumhuriyet’in güzelliği ile hava koşulları bile kutlamalara izin verircesine bir olay yaşanmış oluyordu.

Cumhuriyet’i “içlerine sindiremeyenler!” ise etkinliklerin yapılamayacağı yönündeki “iç geçirmeleri” boşa çıkmış oluyordu.

Dün bile öğle saatlerinde hava yağışlı iken, gökteki güneşi görenler, yağmur ile güneşin aynı anda gökyüzündeki olaylarını görenlerin yürekleri Cumhuriyet sevdası doluydu.

Birilerinin kendi akıllarınca başka yönlere çekmeye çalıştığı Cumhuriyet’imizin değerleri ile oynanılmak istenilen oyunlarına halkımız olanak tanımadığını ve tanımayacağını bayram kutlama törenlerinde gösterdi.

Yurdumuzun dört bir köşesinde dalga dalga sokaklara dökülen insanlar, Anıt Kabir’deki kalabalık, coşku, heyecan ve sevgi gösterileri sanırım “Cumhuriyet düşmanları”na bir ders niteliği taşımış olmalı.

Bir kez daha gördük ki; bu vatan toprakları kolay kazanılmadı, bu topraklarda yaşayan insanlar Atatürk’e ve emanet ettiği Cumhuriyet’e her zamankinden daha çok sahip çıkmak için tek yürek oldular. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar