20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yağmur damlasını fark edebilmek…

Yaz gelmek bilmiyor, yağmurların hangi saatte yağacağını bile tahmin edemiyoruz. Sabahleyin açık ve güneşli hava ile işimize geliyoruz, öğle saatlerinde yağmurla karşılaşabiliyoruz.

Mayıs ayı da bitmek üzere, yağmurlu günler eksik olmuyor. Yağmurun aniden gelmesini ancak ilk damlayı hissettiğimiz anda anlayabiliyoruz.

İlk yağmur damlasını kim fark edebilir? Dün saat: 15.00 sıralarında ilk yağmur damlasını hissedenleri izledim. Yolda yürüyen saçı dökülmüş bir insan eliyle kafasını yoklamaya başladı. Sonra saçsız vatandaş kafasını okşamaya başladı. Anladım ki kafasında saç olmadığı için ilk yağmur damlası düşünce fark etmiş olmalıydı.

Kolu kısa gömlekli bir başka insan, kolunun birinin parmakları ile diğer kolunun parmaklarını okşamaya başladı. Bu insanın saçı olduğu için ilk yağmur damlasını kısa kollu gömlek giydiği için koluna düşmesiyle anlamıştı.

Yağmurun ilk damlasını fark eden insanlar; ya kafasında saçı olmayanlar ya da kolu kısa gömlek giyenler oluyor.

Osmaniye’ye Ana muhalefet partisi CHP’nin genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geldiğini kimler fark etti? Partisinin il genel kurul toplantısı için geleceği önceden il örgütü tarafından basın açıklaması yapılarak halkla paylaşılmadığı için Kılıçdaroğlu’nun gelişi yağmur damlası kadar bile hissedilmedi. Ancak, ertesi günkü gazetelerin haberlerinden öğrendiler.

Gebeli mahallesi ziyaretinin Kılıçdaroğlu için moral kaynağı olduğundan sözetmiştim. Gebeli mahallesi ziyaretine de bu mahalledeki bir partilinin önemli katkılarının olmasını, il örgütünden daha iyi bir çalışma olarak değerlendirildiğini vurgulamıştım. Dünkü köşemde anlattıklarımın bütününe bakmadan, ilk başını değerlendirmeden bazı CHP’liler Gebeli ziyareti ve isime tepki gösterdiler. Kılıçdaroğlu’nun Gebeli ziyaretine İl Başkanı, Osmaniye’yi temsil eden Milletvekili ve Belediye Başkan adayı öncülük etmiş. Bundan kimin haberi oldu? Sizler gerilerde kalıp, basından uzak kalırsanız halk çıkar Gebeli Mahallesinde Kılıçdaroğlu’na sahip çıkar.
Dünkü yazımda sanırım birilerinin kafasına ilk yağmur damlası düşmüş olmalı ki, olayı yanlış değerlendiğim yönünde beni eleştirmeye kalktı.
Elbette İl başkanı ve Osmaniye’yi temsil eden bir başka il milletvekilinin katkıları ile Kılıçdaroğlu Gebeli mahallesine uğradı. Peki, Kılıçdaroğlu’nun Osmaniye ziyareti için basını yok sayan il örgütüne ne demeli. Bazı mahallelerde asılan pankartlara ödenen para gazetelere ilan verilmesi şeklinde yapılamaz mıydı? Bunu da bir kenara bırakalım, İl Genel kurulu yapıldı, Genel başkan Osmaniye’ye geldi.

Partililere ve Kılıçdaroğlu’na ilgi gösteren Osmaniyelilere bir teşekkür etme gereksinimi duymayı düşünüp düşünmediklerini merak ediyorum.

İl Genel kurulu gazetelerde nasıl yeraldı? Kılıçdaroğlu ön plana çıktı, ama yeni yönetimdeki isimler ve seçimlerden kaç gazete sözetti?

Önümüzdeki yerel ve genel seçimleri göğüsleyecek olan bu yönetime bu gerçekleri anımsattığım için şimdi “günah keçisi” durumunda eleştiri alacağım. Yağmurun ilk damlasını fark edebilmek için kafanızın saçsız ve kolu kısa gömlek giymeniz gerekmiyor. Saygılarımla….
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar