29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ya okumuyorlar, ya da duyarsızlar…

Osmaniye kent merkezindeki sorunları yıllardır bu sütunlarda okurlarımla ve yetkililerle paylaşmaya özen gösteriyorum.

Gündeme getirdiğim sorunlar yüzde 99’unun da Osmaniye kaynaklı sorunlar olduğunu yazılarımı takip edenler iyi bilirler.

Yine de sokakta karşılaştığım vatandaşların şikayetleri bitmiyor.
Yazdıklarım sorunlar çözümlenmiş olsa veya gündeme getirdiğim konuları vatandaş gazeteden okumuş olsa aynı sorunlar bana yeniden gelmeyecektir.

Dün iki önemli sorun hakkında vatandaşlardan şikayetler aldım. Bunların birisi, çarşı içerisindeki kaldırım işgalleriydi. Esnafla bazı anlarda kavga bile ettiğini söyleyen yayalar, kaldırım işgalleri ve bazı kaldırımlara parkeden otomobillerin sorunu ile neden ilgilenilmediği, bu sorunları benim neden gündeme getirmediğim konusunda şikayetler aldım.

Bu sorunları sık sık gündeme getirdiğimi anlattığım halde, vatandaş ısrarla yazmamı, sorun çözülünceye değin yazmamı istiyordu benden.

Vatandaşın bir başka şikayeti ise, Zabıta görevlilerinin kimden çekindiğini ve neden kaldırımı işgal eden esnafa uyarı yapmadığı konusundaydı.

Zabıta görevlilerinin birilerinden çekinip çekinmediğini bilemem, ama kaldırım işgalleri konusunda gereken talimatı almış olsalar olayların üzerine gideceklerine inandığımı söyleyebilirim.

Bir diğer şikayet ise yeni otogar önündeki kavşakla ilgiliydi. Dün yine bu sütunlarda gündeme getirdiğim, günlük birkaç kazanın oluştuğu otogar önündeki kavşaktaki sorunun çözümlenmesi vatandaşı ve araç sahiplerini çileden çıkarıyordu.

Önceki günkü kaza sırasında yaşananları bir meslektaşım anlatıyor. Kazadan sonra kavşaktaki hataya tepki göstermeyen kalmamış.

Bakan gözlerin net olarak görebileceği, mantığın nasıl kabil ettiğini anlayamadığım otogar önündeki kavşaktaki görüntülere ne den çözüm yolları bulunmadığını herkes anlamakta zorlanıyor.

Bu konu ile ilgili bundan önce ayrıntıları ile yazdım ve gündeme getirdim. Kazalar devam etti, yetkililer ise neyi bekliyorlar anlayamıyorum.

Bu nedenle gündeme getirdiğimiz halde çözümlenmeyen sorunlar için; “Ya okumuyorlar, ya da duyarsız kalıyorlar” demekten başka bir düşünme gelemiyor aklıma.

Valilik binası önündeki TEDAŞ Trafosu önünde dolmuş durağı bulunmadığını, burada inen yolcuların bir kaza sırasında kusurlu sayılmasının sözkonusu olabileceğini de gündeme getirdim. Dolmuş durağı levhası veya yeri belirtilmeyen yerde yolcu indirme yapılıyorsa, bunu da açık olarak görüyorsak oluşabilecek bir olumsuzluk sonucunda kim veya kimler sorumlu tutulacaktır?

Dolmuştan inen yolcuların Valilik binası yönüne geçişlerindeki görüntü bir başka ilimizde veya ilçemizde böyle bir görüntünün olup olmadığını da merak ediyorum.

Osmaniye adına bizleri üzerken, yetkililerden ise halkımız adına, Osmaniye’miz adına ilgi bekliyorum. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar