20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Virüse sevinen sağlıkçı olur mu!?

   Yazının başlığını okuduğunuzda tüyleriniz diken diken olmuş olmalı! Sağlık için canları pahasına uğraşan bu meslekteki insanlar da sanırım şoke olmuştur!

Adı üzerinde, sağlık görevlisi. Doktor, Hemşire, Ebe veya diğer birimlerde çalışan can kurtarmak için kendilerini sorumlu bilen insanlar.

Bu düşüncelerle çalışıp, canlarını feda eden insanlar için insanlar dualar yaparken, birileri çıkıyor; mesleğine leke sürercesine çirkinlikler yapabiliyor!..

Hiçbir sağlık çalışanının hastalıklarla ilgili olarak, bırakın insanları tüm canlıların hayatlarında tehlikeler yaşamasını istemez. Bu meslek bu amaçla çalışmaktadır.

Bir sağlık çalışanı çıkıp ta, insanların virüs kapmaları gibi paylaşım yaparsa, böylesi zata ne diyeceğimizi düşünmek gerekir!

Olayı merak ediyorsunuz sanırım! Beni en çok üzen, böyle bir zatın Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü’nde olduğunu öğrenmiş olmamdır.

Sağlık Bakanlığı verilerine bakıyoruz, Koronavirüsten ülkemizdeki ölüm sıyışı, 9 Eylül Çarşamba günü 55 kişi, 10 Eylül Perşembe günü 58 can kaybımız olmuş.

Tarih 11 eylül 2020 Cuma günkü Sözcü gazetesinin 11. Sayfasını okuyorum. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın: “Ülkede hasta sayısı artışa geçti” başlıklı haberi yeralıyor. Gazetenin bu sayfasında Koronavirüsle ilgili haberlere yer verilmiş.

Sayfanın sağ alt köşesindeki haber daha dikkat çekiciydi. “CHP’lilerin virüs kapmasına sevinen sağlıkçı çıktı”

Böylesi bir olay elbette kabullenemezdi. İnsana önce insan olarak bakmak gerekirdi. Tüm canlıların doğada yaşama hakları yaratıcı tarafından hak olarak verilmişti.

Yaşam felsefem gereği karşı çıktığım olumsuzluklardan biri olduğu için olayı köşeme taşımak istedim. Herhangi bir siyasal parti-partiliyi savunmak gibi bir niyetim yok! Bu olay, hangi siyasi parti-partili için yapılırsa yapılsın aynı tepkiyi gösteririm,

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından, “Geçmiş olsun”dileğinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Talan’a, sosyal medya hesabından; “Darısı size hocam” diyen kişinin, Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan M.B. isminde biri olduğu belirtiliyor.

Milletvekili Tanal’ın araştırmalarına göre, İl Sağlık Müdürlüğünde çalıştığını söylediği bu kişinin, 112 Acil servis personeli ile kıyafetinin bulunduğu belirtiliyor.

Bu talihsiz olay öncelikle Osmaniye’de yaşayan vatandaşlarımızı üzmüş olmalı. Ardından İl Sağlık Müdürlüğü olayın doğruluğunu araştırmalı ve kişiyi bulmalıdır. “Kendi düşüncesinden olmayanları tanıdığı anda bu zihniyetteki kişiler tedavi için hastaneye bile getirmez “düşüncesi ile Sağlık alanındaki ilgili STK’lar olayı araştırmalı, daha da ilerisi böylesi bir paylaşımını yapan kişinin yaptığı çirkinliğin altında yatanlar da öğrenilmelidir!

Ülkemizde canların sağlığı için mücadele vermek için vergilerimizden aldığı paralarla geçimini sağlayanların; siyasi görüş farklılığı göstererek meslek etiğine ters düşmesi olayının Osmaniye’de yaşanması karşısında, benim yüzüm kızardı, bilmem sizler nasıl düşünüyorsunuz!?

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar