19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5933
EURO34.8845
ALTIN2503.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Valilerimiz

Osmaniye’nin il olması ile birlikte bu güne dek değişik görevden gelerek Vali olarak atamalar gerçekleşti.


Türkiye Cumhuriyeti’nde bir ilk olarak Osmaniye’de mevcut Kaymakam Ümit Karahan, bulunduğu ilçenin il olması ile birlikte Vali olarak atanarak görevini sürdürdü.


İsmail Fırat, İsa Küçük ve Zübeyir Kemelek ise Kaymakamlık görevlerinden Osmaniye’de Valilik görevine atandılar. Osmaniye ili olarak Kaymakamların Vali olarak atandığı kent olma özelliğini sürdürürken, bu kez İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Celalettin Cerrah Osmaniye’ye Vali olarak atandı.


Osmaniye ili kamuda görevde yükselme yeri olarak yaşanan kentler arasında yeraldı.


Celalettin Cerrah Osmaniye’de en  uzun süreli görev yapan Vali ünvanına sahip olurken, yapılan atamalarda bir sürpriz yaşandı. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın  Merkez Valiliğine atanması kamuoyunda ve siyasi alanda çeşitli yorumlara neden olmaya başladı.


Vali Celalettin Cerrah’ın Osmaniye’deki notu düşük mü gelmişti, yoksa bu işin içinde başka olaylar mı vardı ki, Merkez valiliğine çekilmişti?


Geçmişte Osmaniye’de Vali olarak görev yapan İsmail Fırat’ta atamalar sırasında Osmaniye’den Merkez Valiliğine çekilmişti. Vali Fırat’ın o dönemdeki hareketleri ve genç bir Vali olması nedeniyle Merkez Valiliğine çekilmesi çeşitli yorumları da beraberinde getirmişti.


Vali Cerrah’ın da Merkeze çekilmesi yeni yorumları da beraberinde getirmeye başladı.


Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal’ın Vali Cerrah ile ilgili bir takım farklı çalışmalarının olduğunu duymuştum. Bir gazetede yazılan haberdeki hatalı tümcelerin Vali Celalettin Cerrah’ın ağzından yazılmışcasına gösterilmesi olayını Osmaniye Milletvekili Kastal’ın TBMM’de gazeteyi eline olarak diğer milletvekillerine gösterdiği, “Bakın işte bakın, Vali bey  hükümetimizin  aleyhine konuşmuş!”şeklinde konuşmaları Vali Celalettin Cerrah üzerinde huzursuzluk oluşturmuştu.


Vali Cerrah’ın ağzından çıkmayan ve haberdeki yanlış bir kullanım nedeniyle Osmaniye Milletvekili’nin yine Osmaniye Valisi hakkında TBMM’deki arkadaşları arasında konuşmaları Vali Cerrah’ı üzmüştü.


Bunun dışında, Vali Cerrah’ın işadamlarından Osmaniye’ye okul yatırımı yapmalarını istemeleri, bazı işadamları rahatsız olmuşlardı. Oysa Türkiye ortalamasında Osmaniye’deki okul sayısı son yıllarda yeterince artış göstermişti. İlimizdeki okul sayılarının Türkiye ortalamasını yakalamasından neden rahatsız olunuyordu veya işadamlarından  Vali Cerrah’ın okul yaptırmalarını istemeleri aykırı bir davranış mıydı?


Bu tür konulardan da rahatsız olanlar yine Vali Cerrah’ın aleyhinde çalışmaya başlamışlardı. Son olarak OSB genel kurulunda yaşananları da olayların içine kattığımızda Vali Cerrah son bir yılda yıpranmaya başlamıştı. 


Osmaniye’ye ilk kez bir Vali yardımcısı Vali olarak geliyor, bu kez Kaymakamlıktan Valiliğe değil, Vali Yardımcılığından Vali olarak Osmaniye’ye atanan Ankara Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Oduncu’ya ilimize hoş geldiniz der, görevinde başarılar dileriz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar