26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Vali gidecek, Festival şüpheli!

Osmaniye’deki etkinliklerin her geçen yıl iptal edildiğini gündeme taşımış, son olarak Yerfıstığı Festivali konusundaki yazımız nedeniyle Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında bir toplantı yapılmıştı.


Osmaniye’de Yerfıstığı Festivali’nin yeniden yapılmasına başlanılması konusunda Vali Dr. Oduncu başkanlığında yapılan toplantı sonunda, festival’in yapılması yönünde görüş birliğine varılmıştı.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam başkanlığında oluşturulan festival alt komitesi üyeleri iki kez toplantı yaptı.


Son toplantıda bir program taslağı ve tahmini bütçe konuları hazırlanarak Vali Dr. Oduncu’ya iletilmesi sürecine gelinmişti.


Feltival alt komitesi başkanı olarak İbrahim Sağlam Vali Oduncu ile görüşecek, bu Cuma günü de hazırlanan taslaklar ve Vali’nin görüşleri doğrultusunda çalışmalar yoğunlaştırılacaktı.


Festival için görüş ve öneriler gündemde ve sıcak bir süreç başlamışken, akla gelmeyen bir atama olayı yaşandı. Henüz bir yıllık Valimizin aniden Merkez Valiliğine atanması bizleri düşündürdü.


Şimdi ne olacak? Yerfıstığı Festivali konusunda son kararı verecek olan yeni Vali’miz bu olaya nasıl bakacak? Henüz bilgilendirilmesi ve programlar üzerinde görüşlerini belirtmesi, Osmaniye’ye gelip görevine b.aşlaması süreçlerini düşündüğümde, bu yıl da bu Festivalin yapılacağından kuşku duymaya başladım.


Festival yapılmadığı zaman, bazılarının omuzlarına alacakları yük kalkacak, normal görevlerini yapmayı sürdürecekler.


Ne Belediye, ne Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Ziraat Odası, Fıstıkçıların dernekleri ve tüccarlar maddi ve manevi olarak yıpranmayacakları için rahat bir nefes alacaklar gibi geliyor bana.


Ne oldu da bir yıllık Vali’mizi Merkeze çektiler? Halkla ilişkileri iyi olan, eğitime önem veren, halkın sorunlarını takip eden, yerel basının yazdığı haberlere önem verip, özellikle insanların yokluk ve yoksulluklarına anında çözüm yolları bularak, haber yapan basın mensuplarına da teşekkür eden bir velimiz vardı.


Osmaniye’nin bölgede Lojistik üs haline gelebilmesi için Belediye Başkanı ve OTSO Başkanı ile birlikte bir heyetle Almanya’ya gidip inceleme ve görüşmeler yapan Vali Dr. Oduncu’nun yurt dışı inceleme ziyaretinin ardından Merkeze çekilmesi bir tesadüf olabilir miydi?


Osmaniye’nin lojistik üs haline gelmesi ile kentte işsizlik başta olmak üzere bir çok sorun çözümlenecek, kısa süre sonra nüfus yoğunluğu ile birlikte kentte büyük gelişme ve değişimler olacaktı.


Lojistik üs haline gelmesi ile Osmaniye Bölgenin en önemli illeri arasında yer alacak, Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi komşu illerin bu günkü gelişmişliklerine kısa sürede ulaşacaktı.


Bence, Osmaniye’nin böylesine kısa sürede gelişip kalkınmasını istemeyen bölge illerin milletvekilleri ve siyasetçileri tarafından çalışan bir Vali’yi Merkeze çekme girişimlerinin olduğunu düşünüyorum.


Peki, Osmaniye’deki siyasiler, sivil toplum kuruluşları böylesi ani gidişe nasıl baktılar? Nasıl baktıkları ortada işte! 17-18 Ekim tarihinde yapılacak olan Osmaniye yerfıstığı Festivali’nin yapılacağından kuşku duyuyorum. İstemeyenlerin gözleri aydın olsun! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar