26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5936
EURO35.0136
ALTIN2456.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Vali Coşkun’un ziyaretleri

Osmaniye Valiliği görevine başladığı ilk günden bu yana bir yandan “hoş geldiniz” ziyaretlerini kabul edip görüşlemeler yapan Vali Ömer Faruk Coşkun, önemli ziyaretlerine de başladı.

İlçe gezilerine başlayan Vali Coşkun, Kaymakamlık ve Belediye ziyaretleri ile birlikte sokaktaki vatandaşlarla da görüşerek onların hal ve hatırlarını soruyor. İlçe yetkililerinden sorunları dinlerken, yapılan çalışmalarla ilgili olarak ta bilgiler alıyor.

Vali Coşkun’un ziyaretleri sırasında iktidar partisinin Milletvekillerinin de bulunması daha farklı anlam taşıyor.

Normal zamanlarda vatandaşların sorunlarını dinlemek için gitmeye fırsat bulamayan Milletvekilleri, Vali ile birlikte olması sırasında vatandaşların sorunlarını yakından öğrenme olanağını da buluyorlar. 

Siyasi anlamdaki ziyaretler farklı, kentin en büyük mülki amiri ile birlikte halkla yakından görüşmek daha farklı oluyor. Vatandaş sıkıntılarını Vali’ye aktarırken, milletvekilleri de doğal olarak bu sorunları bir kez daha duymuş oluyorlar.

Osmaniye merkez başta olmak üzere, köy, belde ve ilçelerimizin sorunlarının en kısa yoldan çözümünün ortak akılla ve elbirliği ile sağlıklı sonuca ulaşacağına inanıyoruz.

Bu ziyaretler sırasında Vali Coşkun halkı dinleyerek, yetkilileri ve yöneticileri dinleyerek notlarını alıyor. Sıra çözüm noktasına gelecek.

Makamına döndüğünde yaşadıklarını, gördüklerini, dinlediklerini ve aldıkları notları masasının üzerinde inceleyip yetkilileri çağırarak çözüm yolları için uğraş verecektir.

Milletvekillerine gelince, sorunları yakından gördükleri için Vali ve diğer yetkililerle elbirliği yaparak çözümlenmesi için uğraş vereceklerdir.

Bir kentin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümlenmesi ile halkta rahat edecek, bununla birlikte yöneticiler ve iktidarda olan siyasiler de daha az tepki göreceklerdir.

Vatandaşımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir kentte yaşamak istiyor. Yöneticilerin de bu konuda sorunların çözümü için uğraş vermesini bekliyor. Sorunların çözümleri belki bazı anlarda geç olabilir, ama güç olmamasını istiyor halkımız.

Osmaniye kent merkezindeki trafik karmaşasının çözümünü sabırla bekleyin vatandaşlarımız, özellikle engelli yollarına ve kaldırıma park eden araç sürücülerine yazılan trafik cezalarına rağmen, uslanmamalarına da farklı bir yöntemle çözüm bekleniyor.

Kent merkezindeki oto park sorununun bir an önce çözümlenmesi, güvenli otoparkların hizmet vermesi, kaldırımlarda seyreden elektrikli bisiklet ve bisikletlerin seyirlerine etkin çözümler getirilmesi sorunlarının da çözümlenmesi bekleniyor.

Trafik ekiplerinin çarşı merkezi ve diğer yerlerdeki yaptıkları çalışmaları aylık raporlarından öğreniyoruz. Ancak bunların yeterli gelmediği, Zabıta ekiplerinin de kendi alanlarında gereken çalışmalar yapmaları önem taşıyor.

Kentin ana caddeleri dediğimiz; Atatürk, Dr. Ahmet Alkan, Cevdet Sunay, Palı Süleyman gibi caddeler üzerinde Zabıta ekiplerinin gezmesi halinde trafik akışını ve yaya yürüyüşünü engelleyici hataları göreceklerdir. 

Gereken uygulamalar aynı zamanda daha farklı caydırıcı olayları beraberinde getirecektir. Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar