19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7806
ALTIN2491.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Vali Cerrah’ı kızdıran olaylar!

Osmaniye İl İstihdam Kurulu toplantısında kentteki çalışmalar ve gelişmelerle ilgili bilgiler aktarıldı.

Vali Celalettin Cerrah hazırlanan raporların sunumlarını can kulağı ile dinliyor, rakamların verilerinden önemli anlamlar çıkarıyordu.

Osmaniye’deki İş-Kur veya DOĞAKA destekli kursların neticelerinde istihdam konusu Vali Cerrah için önem taşıyordu.

Eğitim veren işletmelerin kursiyerlere iş vermelerinin de gerektiğini belirten Vali Cerrah, geçen yıllara göre işe yerleştirme oranları konusunda kursu bitirenlerin sayılarının daha fazla olmasını düşünüyordu.

açılan kurs sayıları, kursiyer sayıları ve işe yerleştirme oranları konusundaki rakamları öğrenen Vali Cerrah, 365 kursiyerin kursu tamamlamasının ardından 239’unun istihdam edilmesini az bularak, “365 kursiyerden 300’ü yerleşmiş olsaydı daha büyük başarı elde etmiş olurduk” şeklinde konuştu.

Bazı işverenlerin açtıkları veya geç açtıkları kurslarla ilgili raporlarla ilgili bir ara Vali Cerrah’ın ciddi tavırları işverenlerin toparlanmasına neden oldu.

Açılması gereken kurslarla ilgili dosyayı vermeyen, İş-Kur bağlantılı bu kurslarla ilgili firmaların ilgisizliği Vali Cerrah’ın yasal yolları işleteceklerini söylemesine neden oldu.

Sözleşmelerini yaptıkları halde zamanında kurslarını açmayan firmalar hakkında cezai işlem yapılacağını bu konuda işletmeleri duyarlı olmaya davet eden Vali Cerrah, Osmaniye’deki değerlerin ve desteklerin kıymetinin iyi bilinmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

DOĞAKA ve İş-Kur destekli kurslara katılan kursiyerlere de sözleri vardı Vali Cerrah’ın.

Kursiyerlerin iş sahibi olabilmeleri için kursa katılmaları, kurs sonunda da istihdam yollarını aramalarını isteyen Vali Cerrah, kursiyerlerin kurs süresince para almak için geldiklerini, oysa iş sahibi olmak için gelmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Biz bu kursları boşuna mı açıyoruz!”sözleriyle işsizlikle ilgili sızlanmalar konusunda Osmaniye’deki işsizlere ve kurslara katılanlara da bir mesaj vermiş oluyordu.

Osmaniye’de son yıllarda değişik meslek grupları ile ilgili kurslar açılıyor. Bu konuda da kursiyerlere gündelik belli bir paranın yanında sigortaları da yapılıyor. Açılan kursların sonunda iş sahibi olanlar ile işe yerleşemeyen ve yerleşmek istemeyenleri de görüyoruz.

Kurs sonunda belgelerini alanların ellerindeki meslek kurs belgelerine göre araştırma yapmaları bir yana, kurs gördükleri işletmelerin de kursiyerlerle ilgilenmeleri önem taşıyor.

Rakamlara bakıyoruz, kursiyerlere yapılan masraflara bakıyoruz ve işe yerleşme oranlarına bakıyoruz.

Elbette bu rakamlar karşısında Vali Cerrah üzüntüsünden öfkelenecektir. Bu kentte işsizliğin en aza inebilmesi için projelerin uygulamasını isteyen, mücadele veren Vali Cerrah’ın bu mücadelesi karşısında kentteki işsizler duyarsız, işletmeler uyuşuk olursa Vali de kızar, biz de kızarız.

Eldeki değerleri yerinde ve gününde değerlendirmek gerekiyor.

Osmaniye eski Valisi İsa Küçük OSB kurulurken ne demişti; “OSB’ye Osmaniyeli sahip çıkmazsa, patron olacağımız yerde işçi olarak çalışmaya mahkum oluruz”sözlerini anımsatmak istiyorum. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar