24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5565
EURO34.8321
ALTIN2430.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Uygulama doğru mu?

Bugünkü köşemde çevre il ve ilçelere giden yolcu minibüsleri ile ilgili bir sorunu gündeme getirmek istiyorum.

Ben vatandaşın istekleri doğrultusunda olaya bir sorun olarak baktığım için bu sözcüğü kullandım.


Osmaniye Büyük Şehir konumunda bir İl değil. Hala kendi feodal konumunda yaşam uğraşı verilirken, bir takım  anlayışların cirit atmasına kültürel olarak çözüm yöntemleri bulunmazken, narkotik olarak yapılan çalışmalardaki yakalanmalardaki ‘utancımız’ bir yana, bir de yerel yönetimlerin mi, yoksa Karayolların mı uyguladığı yöntem halkı çileden çıkarmaya başladı.
 
Osmaniye’de Şehirlerarası otogar yeni yerine taşındı. Ardından da ilçe ve komşu illere giden araçlar aynı otogardan çıkış yapmaya başladı.

Daha önceki yazılarımda Şehirlerarası otobüsler ile çevre il ve ilçelere giden minibüslerin aynı otogardan çıkış yapmalarını doğru bulmadığımı gündeme getirmiştim. Ancak, yetkililer uygun görmüş ve uygulamayı bu yönde işletmeye başlatmışlar.

Ne diyelim, büyüklerimizin uygulamalarıdır diye sesimizi çıkarmak istemesek te, vatandaşın sızlanmalarını da göz ardı edemezdik.

Şehirlerarası otobüsler için kent merkezinde bilet satış gişeleri olayını benimsetemedik ki, hayata geçmedi.

Otobüs firmalarının Otogardan giriş ve çıkışlar için servis çalıştırmalarına da sözümüz geçmedi.

Kent merkezinden Otogara dolmuşlar saat: 21.00’de sona eriyor. Bu saatten sonra gelen veya gitmek isteyen yolcular taksi ile gitmek zorunda kalıyor. Hadi buna da sustuk.

Bunlarda az geldi, çevre il ve ilçelere giden araçların yolcu bindirme ve bindirme yerleri değiştirildi.

Osmaniye Otogarından çıkan yolcu minibüsleri Otogardan çıktıktan sonra Kadirli yolu (İskender Türkmen Bulvarı) üzerinden çıkış yaparak Musa Şahin Bulvarı’ndan seyrediyorlar. Adana, Ceyhan, İskenderun, Erzin ve Dörtyol güzergahına gitmek isteyen yolcular Musa Şahin Bulvarı üzerindeki belli noktalarda minibüslere binerek yolculuk yapma olanağına sahip.

Ancak, Gaziantep, Bahçe, Düziçi ve Kahramanmaraş yönüne gitmek isteyen yolcu minibüsleri ile buraya gidecek yolcuların Kadirli yol kavşağına kadar yürümeleri veya herhangi bir araçla gitmeleri gerekiyor.
Otogardan çıkış yapan ve Doğu yönüne gitmek isteyen yolcu minibüsleri Kadirli yolu karşısındaki belli noktada yolcu alabiliyor.

Osmaniye girişinde de yine Kadirli yolu girişinde yolcu indiriyor. Taşıması biraz zor yükü olan yolcu burada minibüsten indikten sonra 200 metre uzaklıktaki kent merkezine gelebilmek için dolmuşa binmek zorunda kalıyor.

Oysa çevre il ve ilçelere giden yolcu minibüslerinin Salı pazarı yolu güzergahından giriş ve çıkış yapmaları halinde yolcular zor durumlar yaşamayacaktır.

Salı pazarı yolu üzerinden ilk günlerde giriş ve çıkış yapan yolcu minibüsleri, 4 Ocak tarihinden itibaren Kadirli yolu üzeri güzergahına çekilmiş. Bu yolun trafik seyri yönünden yoğun olduğunu sanırım yetkililer biliyor.

Salı Pazarı yolunun Kadirli yolundan trafik akışı açısından daha sakin olduğunu ve yolcular için de böyle bir uygulamanın sağlıklı olacağını düşünüyorum. Benim düşüncem vatandaşın bir önerisi. Yetkililerin bu konuyu bir kez daha düşüneceklerini sanıyorum. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar