28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3272
EURO35.1617
ALTIN2303.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Uyarılar…

Son iki gündür olumsuz hava koşulları don olayı ile birlikte buzlanmalar oluşturuyor.

Buzlanmalar neticesinde su sayaçları, güneş enerjilerinde arızalanmalar oluşurken, sabahları araçların çalışmaması ile birlikte, yola akan suların buzlanması ile de kazalara rastlanıyor.

Yolların buzlanmasında insanların suları gelişigüzel akıtmalarından kaynaklanıyor. Sorumsuzca yollara su akıtmanın neticesinde oluşan buzlanmalar doğal olarak araçların seyir halindeyken kaymalarına davetiye çıkaracaktır.

Yağmurlu günlerde yollarda oluşan suların birikintileri ise asfaltın bozulan yerlerinin zamanında yapılmamasından kaynaklanır.

Su sayaçlarının ve güneş enerjilerinin buzlanmadan kaynaklanın arızalanması olaylarına gelince, bu konuda Osmaniye Meteoroloji İl Müdürlüğü ile yerel yönetimin gerektiği şekilde halkımızı uyarmamasının etkileri olduğunu düşünüyorum.

Osmaniye Meteoroloji İl Müdürlüğü’nde kaç personel çalıştığını bilemiyorum ama, bazı günlerde Valilik kanalı ile günlük meteorolojik bilgiler kamuoyu ile paylaşılmak üzere basına gönderiliyordu. Bu günlerde bu bilgilerin paylaşılmamasının nedenlerini bilemiyoruz.

En önemli günlerde Meteoroloji Müdürlüğü kamuoyu ile paylaşılmak üzere bilgileri önceden basın çalışanlarına bildirmek suretiyle olası önlemlerin alınmasına yararlı olacaktır.

Son iki gündür buzlanma olayları yaşanırken, meteorolojik uyarı bir gün öncesinden yapılmadığı gibi, son iki gündür de yapılmadığına tanık olmaktayız.

Buzlanma olayları ile ilgili olarak yerel yönetimin de etkisi önemlidir. Su sayaçlarının buzlanmadan etkilenmemesi için uyarı yapabilmesi için Meteorolojik bilgilerin elinde olması önem taşımaktadır. Son iki gündür yaşanan buzlanma olayları ile ilgili Belediye’den de halkımıza gereken uyarı yapılmadığına tanık olmaktayız.

Özellikle kış mevsimindeki aylarda; buzlanma, sağanak yağış, lodos ve kar yağışları ile ilgili bilgilendirmeler eldeki veriler doğrultusunda kamuoyu ile paylaşılır ve önlemlerin alınması sağlanır.

Bir halk deyimi vardır; “Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olur!”deyimini yaşamak yerine, inancımıza göre “Tevekkül” sözcüğünü neden yaşama geçirmiyoruz.

Olaylar yaşanmadan önlemini almak, üzücü ve can sıkıcı olayları en aza indirecek veya yaşatmayacaktır. Olumsuzluklar yaşandıktan sonra, bunu onarabilmek te zor olacaktır.

İki gündür oluşan buzlanmalar neticesinde su sayaçları ile güneş enerjileri arızalananlar tamirci aramanın peşine düştüler.

İşin kolayına giden bazı tamircilerin de arızaları gidermek yerine, su sayaçlarını değiştirme veya boruları değiştirme gibi vatandaşları ekonomik sıkıntı ile baş başa bıraktılar.

Osmaniye’de sanatkarların sayılarının bir elin parmakları kadar az olduğunu düşündüğümüzde, arıza olayları karşısında hemen yenisinin alınması, değiştirilmesi uygulamaları önerilir.

Malzemelerden yenilerini üretmek veya uygun şekilde ürünlere şekil vermek ya da arızalarda sağlıklı hizmet sunabilme hizmetlerini bulabilmekte zor anlar yaşıyoruz.

Osmaniye’de sanatkarların çoğaldığı, yöneticilerin de görevlerinin sorumluluklarını yüreklerinde hissettikleri zaman  insanlar daha sağlıklı yaşayabileceklerdir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar