25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5138
EURO35.0224
ALTIN2432.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Umutları kıranlar!..

Osmaniye Valiliği görevine atanan Dr. Mehmet Oduncu birinci yılını henüz yeni doldurmuşken Merkez Valiliğine çekildi.


Osmaniye’de herkes şaşkınlık içinde gelişmeleri izliyor. Vali Dr. Oduncu Osmaniye’ye geldiği ilk günde kendini kabul ettirmiş, halkın içerisinde sevilen bir Vali olarak tanınmaya başlamıştı.


Vali Dr. Oduncu’nun “Önemli olan benim burada görev yaptığım süredeki günlerim değildir. Asıl önemli olan ben gittikten sonra arkamdan insanların iyi konuşabilmelerini sağlamaktır”demişti.


Şimdi Vali gidiyor Ankara’ya, daha doğrusu birileri göndermesini sağladı diye yorumlar yapılıyor.


Vali Dr. Oduncu Osmaniye’ye Lojistik üs merkezi kurulması için uğraş veren Osmaniye belediye Başkanı ve Ticaret ve Sanayi Odası’na destek çıkmıştı.


Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Belediye Başkanı Kadir Kara ile Birlikte Vali Dr. Oduncu yurt dışında Lojistik üs merkezi projelerinin Osmaniye’de hayata geçirilmesi çalışmaları için ziyarette bulunmuşlardı. Tam bu süreç içerisinde Vali Dr. Oduncu’nun yurt dışı dönüşünde Valiler kararnamesi imzalanırken, 9 Vali Merkeze çekiliyordu.


Kahramanmaraş ve Hatay Valileri görev süreleri nedeni ile kararnamede atamaları yapılmasını doğal görürken, 2 Ağustos 2013 tarihli kararname ile Ankara Vali yardımcılığından Osmaniye Valiliğine atanan ve bir yıldır görevdeki Dr. Oduncu’nun Merkeze çekilmesi akıllara durgunluk veriyordu.


Vali’nin Lojistik üs merkezi kurulmasına destek vermesi komşu illerin Milletvekillerini ve siyasilerini rahatsız mı etmişti? Gaziantep ili ile Hatay’in İskenderun ilçesi de aynı amaçlı çalışmalarını yürütüyorlardı, Osmaniye’nin bu çalışmayı başarması halinde ekonomik anlamda pastalarının küçüleceğini hesap ederek Vali’nin atamasını mı çıkarıyorlardı?


Akla ilk gelen bu olaylar oluyor. Ayrıca daha farklı söylentiler de kulağımıza geliyor. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Tosyalı Holding’in Vali Dr. Oduncu ile arasında herhangi bir durum yaşanmış olabilir miydi? Tosyalılar Vali Dr. Oduncu’dan herhangi bir istekte bulunup, Vali’nin de kabul etmemesi gibi bir olay yaşandı ise eğer, bu daha da farklı yorumları ortaya çıkarabilirdi. Çünkü, Tosyalı Holding ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki bir samimiyet olduğu OSB’deki fabrika açılışına iki kez gelen Erdoğan için konuşulduğunu duyuyoruz.


Sadece Osmaniye’ye Lojistik üs merkezi kurulması çalışmalarına Vali’nin destek vermesi mi, yoksa Tosyalı Holding yöneticileri ile herhangi bir durumun yaşanıp yaşanmadığı söylentileri de Vali’nin merkeze çekilmesinde etken olabileceği yorumları halk arasında konuşulan iddialar arasında yeralıyor.


Eğitim ve öğretime önem veren, yoksul insanların sağlığı ile yakından ilgilenen, yerel basının yazdıkları haberleri önemseyen, Cumartesi günleri bile yerel gazeteleri aldırarak haber ve köşe yazılarını okuyup inceleyen, kentin gelişmesi ve kalkınması için uğraş veren bir Vali’nin bir yılını doldurmasının ardından Merkeze alınmasının arkasında nelerin yattığı önemli ölçüde kamuoyunun meraklanmasını getiriyor.


Bu kentte yöneticiler, belli bürokrat, işadamı, siyasi iktidar veya büyük bir sivil toplum kuruluşunun yöneticilerinin isteklerine göre mi hareket ederse kentte rahat yaşayabiliyor? Osmaniye’ye gelen Valilerin çoğunluğunun Merkeze çekilmesinin arkasında neler yatıyor? Osmaniye Milletvekillerimiz bu olaylarla ilgili herhangi bir araştırma yapıyorlar mı? Osmaniye’nin “sahibi yok!”diyenlerin kulakları çınlasın. Siz sahip olun da, Osmaniye sahipsiz kalmasın! Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar