23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6097
EURO34.7619
ALTIN2421.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ülkü Ocakları

Osmaniye Ülkü Ocakları binası MHP Genel Başkanı tarafından geçtiğimiz günler içerisinde açıldı.


Yıllardır kiralık binalarda biraraya gelen Ülkücü gençlik, kendi mülkleri olan binaya kavuşmanın sevincini yaşıyorlar.


Bu sevinci kamuoyu ile paylaşmak için Osmaniye Ülkü Ocakları Başkanı  Ertuğrul Cevahir basın mensuplarıyla birlikte kahvaltılı toplantı yaptı.


Ülkü Ocakları’nın yeni binasının dizayn olarak çok güzel olduğunu anlatıyorlardı.


Basın toplantısı nedeniyle gidip gördüğümde, gerçekten Osmaniye’deki  siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının hizmet binaları ile karşılaştırıldığında güzel olmuştu.


İki katlı binanın odaları da güzelliklerle doluydu. Ülkü Ocakları Başkanı Ertuğrul Cevahir, Genel Başkanın Osmaniye ziyaretinde Ankara’daki binalarından daha güzel olduğunu söylediğini ifade etti.


Bilgisayarlı odalar, kütüphane, müzik kurslarının verileceği oda, seminer ve toplantı salonu, mescit, her iki katta da bayan ve erkek tuvaletleri, üç ayrı sınıftan oluşan öğrencilere ders verecek odalar, başkan ve Başkan yardımcısı odaları, dinlenme odası, konuk odası gibi farklı dizayn edilen Osmaniye Ülkü Ocakları binası görenleri kıskandıracak şekildeydi.


Gazeteciler gezdiği odalardaki düzenli oturum alanlarını gördüklerinde şaşkınlık içindeydiler. Osmaniye’de böylesine düzenli bir başka hizmet binası görmediklerini söylüyorlardı.


Ülkü Ocakları Başkanı Ertuğrul Cevahir, dershanelere gidemeyen yoksul aile çocukları ve gençler için ücretsiz ders vereceklerini, bağlama, gitar ve benzeri müzik dersi almak isteyenlere yine ücretsiz kurslar açacaklarını söylüyordu.


Dershaneden ve verilecek kurslardan yararlanmak için Ülkü Ocakları’na üye olunması koşulunu da aramayacakları dile getirildi.


Gençlik olarak güzelliklere yaşamak ve yaşatmak, kavga ve gürültüden uzak; paylaşmak, hoşgörü içerisinde kardeşce yaşayabilmek, vatan topraklarının bütünlüğü için aynı görüşte olabilmenin güzellikleri anlatıldı basın mensuplarına.


Yıllar öncesinde orta yaşlı insanların tanıdığı veya bildiği Ülkü Ocakları anlayışı yerini daha güzel anlayışlara bırakmıştı.


Vatan ve insanlık adına ortak paydalarda birleşiliyor, fikirlere karşı saygı kapsamında eğitim ve bilimin ışığında güzellikler yaşamak ve yaşatmak isteyen bir gençlik izlenimi dikkat çekiyordu.


Ülkü Ocakları’nı belli bir siyasal partinin yandaşı ve siyasal fikrin gençlerinden oluştuğunu bilebilirsiniz, ancak; Osmaniye Ülkü Ocaklarındaki gençlerin yüreklerinde kin yerine; sevgi, kavga yerine hoşgörü ve saygıların yaşatılmak istediğini sezinlediğimi söyleyebilirim.


Ocak başkanı Cevahir, değişik fikirlerden her meslektaşıma ayrım yapmadan, herkese aynı gülümseme ve saygıyı göstererek davranması da bunu kanıtlamaya yetiyordu.


Dostluk, barış ve huzura her geçen gün daha gereksinim duyduğumuz ortamda, Osmaniye Ülkü Ocakları’nın gençlere vereceği hizmetlerin de duyduklarımız gibi olacağına inanıyorum.  Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar