04 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Uğurlu ola!...

Yerel seçimlerin bir dönemini daha geride bırakarak, yeni bir dönemin kapılarını araladık.

Osmaniye’de yeni bir dönem başlarken, ittifak partilerinin ortak kararı ile çıkardığı adayla seçime girilerek MHP’nin kentteki yerel iktidarına devam tercihi ile sandıktan başarı ile çıktı.

Yerel seçimler için 5 yıldır çalışan adayların yorgunlukları Pazar günü sonuçların açıklanması ile birlikte dinginleşebildi mi!?

Uğraşlarının ardından, bekledikleri başarıya ulaşamayanlar ile seçimin kazanan adayı olarak sandıktan çıkanlar arasında elbette farklı düşünceler olacaktır.

Kim kime oy verdi veya vermedi! Hangi adayın partisi içerisindeki seçmen tarafından “farklı tercih” edenler oldu!?  

Belediye Başkanlığı’nda farklı, Meclis üyeliklerinde farklı oy kullananlar neyi amaçladılar!? İttifaklarda oy kaybı ve kaymalar oldu mu!?

Kazanan aday, yerleşim birimindeki yükü taşıyıp başarılı şekilde götürebilir mi!? Vatandaşın seçim öncesi görüşleri sandığa nasıl yansıdı!?

Beklenen tahminler ve anketler seçim sonuçlarına nasıl yansıdı!?

Tüm bu soruların analizi, Pazar günü sandıklar açılıp oyların sayılması ile birlikte başladı. Gecenin geç saatlerinde resmi olmayan sonuçlar açıklanırken, ertesi gün kazananların isimleri netleşmeye başladı.

Ama tartışmalar, değerlendirmeler, oyların nasıl ve nereye gittiği gibi görüşlerin vatandaş arasındaki konuşmaları bitmedi.   

Devam eden seçim sonuçları ile ilgili görüş ve tartışmaların, ayın sonuna kadar etkin şekilde süreceğini görüyorum.

Osmaniye’deki yerel seçimlerin galibinin AKP olduğunu görmekteyim. Pazar günü yapılan seçimler sonunda;

AKP 8, MHP 3, CHP 1 Belediye Başkanlığı kazandı.

Kent merkezinde Cumhur ittifakının MHP’li Adayı İbrahim Çenet %39,77’lik oy oranı ile Osmaniye’nin yeni Başkanı seçildi.

Bu arada, diğer adayların oylar ile yaptıkları çalışmaları yadsıyamayız. Çünkü her aday kazanabilmek için yola çıktı, masraflar yaptı.

Bu amaçla onların emeklerine de saygı duymak gerekir. Kazanıp kazanamamış olması değil, cesaretini ortaya koyarak aday olup seçmenin karşısına çıkabilmesini kutlamak gerek.

Kazanan adaylara “uğurlu ola!” derken, görevlerinde uğurlu günler yaşamalarını vurgulamak istiyorum.

Pazar günkü seçimlerde kazanan adayları kutluyor,  kaybeden adayları da cesaretlerinden dolayı  başarılar diliyorum.

Şimdi; rotamızı kazanan adaylara çevirirken, seçim öncesi söz verdiği projelerinin yüzde kaçını 5 yıllık süreçte gerçekleştirebileceğinin takipçisi olacağımızı da anımsatmak isterim.

Muhtarından, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile Belediye Başkanlarına kadar seçimi kazanan tüm adaylara başarılar diliyor, yolları açık olsun diyorum!...
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar