25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5422
EURO34.906
ALTIN2424.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Uğurlar olsun!..

Ne zaman Selda Bağcan’dan “uğurlar olsun!” ezgisini dinlesem, bir sabah gazeteye gitmek üzere evinin önünde kontağı açtığı anda düzenlenen hain bomba sonucu hayata veda eden meslektaşım Uğur Mumcu’yu anarım.

Anmak yetmiyor, onun canına kıyanları da aramak gerek ama hala bu ölüm olayı kim veya kimler tarafından yapıldığı açıklığa kavuşturulmuş değil!

Bir yılı daha gerilerde bırakıyor, yeni bir yıla girmeye hazırlanıyoruz. 2018 yılında yaşanan olumsuzlukların gerilerde kalmasını yüreğimizin en derin yerinden umut ediyoruz. 

Özellikle  eşler arasındaki kavgalardaki “kadın cinayetleri” ile birlikte sevgili olarak yaşayan çiftler arasındaki olumsuz olayları ve ölümleri yıl boyunca gazete sütunlarında okuduk. 

Değişik olaylar nedeniyle gözaltılar, işlerinden olanlar, intiharlar, tutuklamalar ve haklarında açılan davaların sayıları ise 2018 yılının sayısından fazla olduğu bir gerçek!

Ekonomik ve siyasi olumsuzluklar ile dış dünya ile aramızda yaşananlar, Suriye ve değişik ülkelerden sığınmacı olarak ülkemize gelenler ve onlarla ilgili sorunları da birlikte gördük ve yaşamaktayız. 

Tüm bu olumsuz olayların gerilerde kalmasını ve yeni yılda benzeri olumsuzlukların yaşanmaması için “Uğurlar olsun!”diyoruz.

Bir yılı geride bırakıp, yeni bir yıla giderken yaşanan bazı olumsuz olayların belirginleşmemiş olmasına “Uğurlar olsun!”diyemiyorum.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı yapmış, İzmir Gazeteciler Cemiyeti görevlerinde bulunmuş Atilla Sertel meslektaşım, şu anda TBMM’de CHP İzmir Milletvekili olarak bulunuyor.

Sertel’in  ilk imzasının bulunduğu “Meclis önergesi”nde; “BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Gazeteci Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Adnan Kahveci, Eşref Bitlis, Gaffar Okkan ve Hrank Dink” gibi isimlerin bulunduğu “faili meçhul cinayetlerin” araştırılması isteniyordu.

Bu önergenin TBMM’de oylanması sırasında, BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici’nin  genel kurulda bulunmadığı dikkat çekmiş.

Meclisteki oylama AKP ve MHP’nin  “red” oyları ile kabul edilmemiş!..

Bir ülkede “faili meçhul olaylar” yılın son ayı raporlarına girmemesi için en ince ayrıntıları ile araştırılır ve bir şekilde sonuçlandırılmasına çalışılır!

İlçe veya İllerde Emniyet ve Jandarma Birimleri yıl sonunda bulundukları yerleşim yerlerinde “Faili meçhul olay” kalmadığını göstermek için olanca gücü ile çalışır.

Bu olay yurt geneline yansıdığında ise TBMM’de görüşülmesi, tartışılması ve sonuçlanması milletin vekillerinin önemli görevleri arasında yeralıyor olmasıdır.

Bir yılı daha gerilerde bırakıyoruz, “Uğurlar olsun!” diyerek yaşanan olumsuzlukların 2019 yılında da yaşanmaması tek beklentimizdir!

İnsanların giyim kuşamları, dış görünüşleri ve konuşurken dile getirirken anlatmaya çalıştıkları görüşlere göre ayrıştırma yapmak doğru bir davranış olarak kabul edilemez!

Eleştiri; güzelliği, doğruyu ve gerçekleri ortaya koyar! Eleştiri yapılmadığı zaman yanlışlar sürer gider! 

Bir Milletvekili’nin masaya ayakları koyup, önünde dikili ayak duran iki kişi için “Emir erlerim” sözlerini kullanarak sosyal paylaşım sitesindeki görüntüyü nasıl karşıladığınızı merak ediyorum!

Yeni yılda böylesi olumsuzlukların yaşanmaması umudu ile 2019 Yılınızı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar