25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5027
EURO34.983
ALTIN2436.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Uğurlar olsun!..

Bugün gece yarısından sonra 2015 yılına veda ediyoruz. Saatler 24.00’ü gösterdiğinde yeni bir yılı karşımanın sevincini yaşayacak tüm dünya insanları.

Uğurladığımız 2015 yılı Osmaniye’mizde nasıl yaşandığını anımsamak istersek, pek güzel olayların yaşanmadığını söyleyebiliriz.

Özellikle 2015 yılı içerisinde Osmaniye merkez ve ilçelerimizde 13 şehit askerimizi son yolculuklarına uğurladık.

Bunların yanında terör olaylarının yaşandığı kentler arasında Osmaniye’nin de adı zaman zaman gündeme geldi.

Karaçay vadisinde ve Güney Çevre yolu üzerinde polis zırhlı aracına yapılan silahlı saldırılar, Düziçi ilçesi Yarbaşı beldesi yakınlarındaki tren yoluna konulan bombanın patlaması olaylarını anımsıyoruz.

Osmaniye’nin Zorkun Yaylasında uzun yıllar yapılan Zorkun Yaylası Çocuk Şenlikleri, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine ‘terör’ nedeni ile bu yıl da iptal edildi.

Uğurlamakta olduğumuz 2015 yılı içerisinde iki kez Milletvekilliği seçimleri yapıldı. 7 Haziran seçimleri sonucunda Hükümetin kurulamaması nedeniyle 1 Kasım tarihinde halkımız bir kez daha sandık başına gitti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Osmaniye 5. İl Kongresine katıldı. Başbakan Davutoğlu Mayıs ayında da partisinin Osmaniye’deki mitingine katıldı.

Osmaniye Belediye hizmet binasının açılışı da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımı ile 7 Ocak tarihinde gerçekleşti.

Devlet Bahçeli  7 Haziran seçimleri öncesi Osmaniye’de partisince düzenlenen miting için yıl içerisinde ikinci kez geldi.

Bahçeli 1 Kasım seçimlerine iki gün kala Osmaniye’ye geldi, Cebelibereket Kültür Merkezinde partilileri ile buluştu, bazı ziyaretlerde bulundu.

Uğurlamakta olduğumuz 2015 yılında Türk edebiyatının usta kalemlerinden, Osmaniyeli Yaşar Kemal’i de kaybettik ve son yolculuğuna uğurladık.

Yıl içerisinde en fazla ölümlü trafik kazası Bahçe ilçemizde meydana gelirken, bu kazada 7 kişi yaşamını yitirirken 10 kişi de yaralandı.

Osmaniye’deki 7 Haziran Milletvekili seçimlerinde MHP iki Milletvekilini, 114 bin 96 oy ile alırken, Ak Parti de iki Milletvekilini  108 bin 826 oy ile kazandı.

Milletvekili seçimleri sonunda yeni Hükümet kurulamayınca 1 Kasım tarihinde erken Genel seçimlerin yapılması kararı alınması ile yeni bir süreç başladı.

1 Kasım seçimleri için siyasi partiler ve adaylar çalışmalarını bu kez mitingler yaparak sürdürmediler. Ülkenin dört bir yanında yaşanan terör olayları ve şehit cenazeleri nedeniyle siyasi partiler miting yapmak yerine ziyaretlerle çalışmalarını sürdürdüler.

1 Kasım 2015 günü yapılan Milletvekili seçimleri sonunda Osmaniye’de Ak Parti 135 bin 123 oy alarak İki Milletvekili çıkarırken, MHP ise 115 bin 587 oy alarak  İki Milletvekili Meclis’e gönderdi.

Bugün uğurlamakta olduğumuz 2015 yılı,  ekonomik anlamda Osmaniye’mize güzellikler getirdi diyemeyiz. Siyasi anlamda geçmiş yıllarda olduğu gibi iki parti arasında Milletvekilliği paylaşıldı.

Yarın yeni bir yıla merhaba demeye hazırlanırken, uğurlamakta olduğumuz yılda yaşanan olumsuzlukların yeni yılda da yaşanmamasını tüm içtenliğimle diliyor, 2016 yılının; barış, huzur, hoşgörü ve başarılı geçmesi dileklerimle, tüm insanlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Mutlu Yıllar….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar