28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Üfleme, kum yığınına etki etmiyor

Ak Parti iktidarı son yıllardaki ekonomik uygulamaları ile başarısızlıklarından dolayı halktan “özür” dilemek yerine, “sabır” istemeleri olayını, bu halka karşı yapılan bir saygısızlık olarak algılıyorum.

İktidarlar; Merkezi veya yerelde olsun, halktan yana yaptıkları sağlıklı hizmetlerde dolayı kutlamasını bildiğim kadar, eksik veya aksaklıklarını da görüp, bildiğimde yazmak görev sorumluğum olarak bilirim.

Bugünkü iktidarı yönetenler, her olayı başkalarının sırtına yüklemek ve işin sorumluluğundan kaçarcasına açıklamalar yapmaktan vazgeçmelidir.

İktidarı yönetenler bazı konuşmalarındaki sözlerini  evlerine gittiklerinde Tv ekranlarında izlemiş olsalar, ardından da aynaya bakma zahmetinde bulunsalar diyorum.

Vatandaş mevcut 20 yıldır işbaşında olan iktidara sorma gereği duyuyor;

“Hizmetlerinizden sözederken, sizden önce yapılanları görmezden gelerek, tarihleri karıştırmadan konuşmalısınız.

Van ilinde 100.Yıl Üniversitesi var iken, bu Üniversiteyi kendi döneminde getirdiğinizi tarihin sayfalarında yalanlandığında, başınızı önünüze eğmeniz gerekebilir.  

1970’li yılların Türk sineması filmlerinde ambulans görüntülerini gördüğümüz halde, bugünkü Ak Parti iktidarı döneminde “ambulans getirildiği” yönündeki sözlerin yakışık almadığını belirtmekte yarar görüyoruz.

Asıl görmeniz gereken bugünkü  yaşantımızdır!”diye soruyorlar.

Usta şair Nazım Hikmet’in “Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane parkında” isimli şiirini, rahmetli Cem Karaca’nın yorumu ile dinlemiş olmalısınız.

Bu şiirin öyküsünü bilenleriniz belli sayıdadır. Öğrendiğim kadarı ile; Nazım Hikmet, ülkede yaşanan adaletsizlik, haksız uygulamalara karşı şiirler yazdığı için suçlanmış ve hakkında yakalama emri çıkarılmıştır.

Nazım Hikmet aranmaktadır ama bir kız arkadaşı ile buluşmaya söz vermiştir. Her yerde Nazım Hikmet aranırken, Gülhane Parkı’nda kız arkadaşı ile buluşmak biraz da yürek isteyen eylem olsa gerekti.

Gecenin bir yarısı Nazım Hikmet Gülhane parkına gelerek bir çınar ağacının üzerine çıkıp oturur ve kız arkadaşını bekleyeme başlar.

Sabahın erken saatlerinde polisler parkın çevresi ve içerisinde konuşlanmış durumdadır. Nazım Hikmet’in üzerinde bulunduğu ceviz ağacının altında da iki polis görev yapmaktadır.

Kız arkadaşı da Çınar ağacının altına gelip Hazım Hikmet’i beklemeye başlar ama buluşma ve görüşme gerçekleşemez.

 O gün kız arkadaşı ile Nazım Hikmet’in başka bir yerde buluşup buluşmadığı bilinmez ama, Nazım’ın burada yazdığı şiirde; “Ben bir ceviz ağacıyım, Gülhane parkında/Ne sen bunun farkındasın, ne de polis farkında!..”dizelerini yazar.

Yaz sıcaklarında deniz kıyısından bir yel esiyor, buna “Rüzgar” desek bile, bu esinti, Bakan Nebati’nin dediğinin tersine;  Gözlerimizdeki ışıltı kaybolmaya başladı!

Değerli Ozan Aşık Veysel’in, türkülerini dinlemeyenlerin gözleri, neleri gördüğü ve görmeyen gözlerin neleri anlattığını bilemeyeceklerini yazmak istedim.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar