20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Üçlü mü dediniz!?

Geçmiş yıllarda  üçlü ismi ile söylenilen bir takım olumsuz olayları günlerce tv ekranlarından izlemiş, gazetelerden de okumuştuk.

Son bir aya yakın süredir de yine üçlü, hatta üçlerce ismin yeraldığı yine olumsuz olayları “dizi film” gibi takip ederken çeşitli yorumlar da yapmaya başlar olduk.

O bilinen ismin açıkladığı isimlerin karıştıkları iddia edilen olumsuz olaylar, video görüntülerindeki sözleri, ya da geçmiş yıllara dönerek “Susurluk kazası” gibi olayları bir kenara bırakıp, bugün hafta sonu hatırına farklı bir gündeme değinmek istedim.

Hani üçlü diye isimlendirdiğimiz olumsuz olaylar var ya; bu anlatacağım olayda “Üçlü aşk cinayeti!”

Hay da nereden çıktı bu olay diyenleriniz olabilir. Olmuş işte, hatta üzerinden bir yıl geçen bir olay ama Mahkemesi ise sonuçlanmamış henüz, Olay Ankara’da  yaşanıyor. 2-41 yaşındaki Gülyeşim K., sevgilisi 44 yaşındaki Önder Ç.’yi  göğsünden bıçaklayarak öldürür.

Olayın gelişmesi veya yaşanması ilginç. Önder Ç. Aynı evde eşi Seher Ç. Ve sevgilisi  Gülyeşim K. İle birlikte yaşıyorlar. Eşler arasında “ilişki sırası” tartışması yaşanması sonucu  Gülyeşim, Önder’i bıçaklayarak ölümüne neden oluyor. Bu arada Gülyeşim tutuklanırken, hakkında müebbet hapis isteniyor. Bu olayın adına da “Üçlü aşk cinayeti” deniliyor…

Üç rakamından sözederken, Antalya’da üç çocuk annesi 55 yaşındaki Azime A.’nın olayını paylaşayım.

Azime kardeşini telefonla arayarak “hakkınızı helal edin, ben orman içine gidiyorum, ölü ya da diri bulursunuz!” dedikten sonra kayboluyor. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, üç çocuk annesi kadının ağaca asılı cansız bedeni ile karşılaşıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT canlı yayınında, “Üç doz aşı oldum”diye konuşması ile muhalefetin yine tepkisine neden oldu.

CHP Milletvekili Murat Emir, kamuoyunun bildiği şekli ile Erdoğan’ın  14 Ocak ve 11 Şubat tarihlerinde olmak üzere iki kez aşı olduğunu anımsatarak, üçüncü doz aşı olayını gündeme taşıdı.

Şimdi de Şırnak’tan bir haber paylaşalım. Uludere’deki yaylalara katırlarla  pancar toplamaya giden İsmail Şerif kalp krizi geçirir.  Araçla gidilemeyen bölgeye yürüyerek giden sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından hastayı sedyeye alırlar, 3 saat omuzlarda taşıyarak ambulansa kadar getirirler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılandırılarak, modern hale getirdiği  Kültür Park’taki tesisler, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yıl içerisinde 3. Kez tahrip edilerek kullanılamaz hale geldi. Halka açık parktaki eşyalar, tuvaletler, personel odaları ve duvarlara zarar veren kişi veya kişilerin, bu yatıklarının 3.’ncü de kalıp kalmayacağı merak ediliyor.

Türkiye’de yeni evlenen gençler için “en az üç çocuk istiyorum!” diyen Erdoğan’ın sözleri aklıma geldi. Nasıl aklıma geldiğini ise şu haberi okuyarak paylaşmak istedim. Dünyanın  en kalabalık nüfusuna sahip  ülkesi Çin, yeni doğum sayılarının azalması üzerine; “3 çocuk sahibi olmak serbest bırakıldı”

Çin’de 1970 yılında alınan bir kararla bir, 2015 yılında alınan kararla ise  en fazla iki çocuk sahibi olunabiliniyordu. Bundan sonra Çin halkının 3 çocuk yapabileceğine de izin çıkmış olduğunu öğreniyoruz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar