27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Türbanlı kadınlar şok oldu!..

Osmaniye’de dün öğle saatlerinde yaşanan bir çirkin davranışı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Saatlerin 13.10’u gösteriyordu. Bizim sokakta yaşları 25 ile 30 arasında bulunan iki kişi yürürken, önlerinde de tamamının başı kapalı olduğu 7 kadın yürüyordu.

gençlerden birinin sırtında çanta, kucağında ise “Yasin” yazılı kitaplar vardı. Diğerinin elinde ise “karınca duası ve benzeri dua yazılı” kartlar olduğu halde kadınların arkasından yürüyorlardı.

Gençlerden biri yanındaki arkadaşı ile tartışmaya başladı, hem yürüyorlar hem de birbirlerine burada yaşamayacağım sözcüklerle küfürler ediyordu.

Hatta birinin “Allah’a” bile küfür ettiğini duyduğum sırada şok yaşamıştım. Şok yaşayan sadece ben olmadım, tam kadınların yanından geçerken yaşanan küfür olayı karşısında başörtülü kadınlar o gençlerin ellerindeki kitap ve dua kartlarını gördüklerinde benim kadar onlarda şok yaşadılar.

İki genç kadınların yanından birbirlerine küfür ederek geçerken, sokak sakindi, ama kadınlar yanlarında yaşanan küfür olayı karşısında kaldırımın kenarına çekilerek, şaşkın bakışlarla onları seyretmeye başlamıştı.

Gençlerin uzaklaşmasının ardından şaşkınlıklarını gizleyemeyen kadınlar ellerinde “Yasin” kitabı ile dua kartı satmaya çalışan gençlerin çirkin davranışları ile yorumlar yaparak yollarına devam ettiler.

Bazı kişilerin “imanlı gençler yetiştirelim” sözlerini anımsadım. Yine bazı kişilerin inançlar üzerinden çıkar elde etmeye başladıkları aklıma geldi.

İnsanların olumsuz olaylar yaşadıklarını duyduğunuzda, ilk akla gelen anne ve babaları ile çevresindeki arkadaşları eleştiri alır.

İnsanların olumsuz olayların içerisinde olması, toplumun kabul edemeyeceği çirkin davranışların yaşanmasının gerçek eğitimden geçtiğini, bunun yanı sıra çevrenin de etkisinin olduğuna inanırım.

Basına yansıyan bazı haberleri sizlerle paylaşmak istedim. “Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki imam İ.A., 14 yaşındaki E.Y.'ye cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı.”

Bir başka haber; “Diyarbakır'ın Lice İlçesinde ortaokul öğretmeni 37 yaşındaki F.Ö., okulda yaşları 12 ile 14 arasında değişen 6 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.”

Bu haber de İzmir’den: “İzmir'in Torbalı ilçesinde, 35 yaşındaki bir şahıs, 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.”

Bu haber de Çorum’dan: “Çorum'da 13 yaşındaki kıza, öz babası, amcası ve ağabeyi tecavüz etti Yapılan sağlık kontrolünde de kızın hamile olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alınıp, tutuklandı.”

Son günlerdeki ‘cinsel taciz, tecavüz ve kadınlara yönelik cinayetler” konusunda toplumsal çöküntü içerisinde nereye gittiğimizi ve hangi süreçten geçtiğimizi çok iyi sorgulamamız gerekiyor.

Olumsuz ve çirkin olayların yaşanmasında herkesin sorumluluğu bulunduğu, olaylara bakış açısı ile birlikte eğitime verilmesi önemin yanında,  kişilerin kendilerini iyi sorgulaması bir kez daha ortaya çıkıyor.

Hiç kimse yaşanan olumsuz olaylar karşısında duyarsız kalamaz ve kalmamalıdır. “Bir defası” veya “iki defası” olamaz böylesi çirkin olayların. Saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar