26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Trafik ışıkları neden önemli?

Osmaniye’de önemli noktalarda trafik ışıklarının bulunmaması nedeniyle bazı günlerde sütunlarımda bu sorunu aktarıyorum.


Musa Şahin bulvarı üzerindeki eksikliklerle ilgili olarak  yetkililerden,‘kısa mesafe’ yanıtını aldığım olmuştur.


Çarşı içerisindeki yerlerle ilgili ise henüz bir yanıt alamadım. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi çarşı merkezinin önemli noktalarında trafik ışıklarının bulunmaması, kazalara davetiye çıkarır nitelikte olduğunu gündeme yeniden taşıyorum.


Örneğin Akbank önünde Mobese kamerası bulunuyor, ancak trafik lambası olmadığı için buradaki araçların birbirlerine saygılarının olmadığını, hele yayaları hiçe saydıklarına tanık oluyorum.


Bu kavşaktaki araçlar birbirlerine saygı göstermedikleri anlarda trafik akışı tıkanıyor. Bazı araçlar öylesine süratli geliyor ki, yolu karşıdan karşıya geçmekte olan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.


Dün öğle saatlerinde Cevdet Sunay caddesinden hızla gelen bir otomobil. Sürücüsü sakız çiğniyor, bir elinde de cep telefonu ile konuşuyor. Akbank’ın karşısından Zafer cami yönüne dönerken aynı hızla yola giriş yaparken az kalsın bir vatandaşı ezecekti.


Otomobil sürücüsünü yavaş gelmesi ve kavşakta biraz dikkatli olması konusunda uyardığımda, ağzındaki sakızı çiğnemeye devam eden sürücü, kendisini haklıymış gibi göstererek benimle kavga etmeye kadar tartışmaya başladı.


Osmaniye’de trafiğin düzenli olması, yol kenarlarında işgallerin bulunmaması için görevli polisler çalışıyorlar. 10 dakikalı süreye uymayanlara gereken uyarılar yapılıyor. Buraya kadar yapılan çalışmaların yanında Emniyet Müdürlüğü’nün çarşı içindeki bazı önemli noktalarda da görevli polislerin uyarılar yapmaları konusunda uygulama yapmasının olumsuz olaylara karşı iyi olacağını düşünüyorum.


Örneğin; Akbank kavşağı, HBCS bankası önü, Belediye hizmet binası önü, Cumhuriyet meydanı önü gibi kavşaklarda araçların birbirlerine saygı göstermeden seyrettikleri, yayalar için ise  tehlikeler oluşturduğuna defalarca tanık olduğum için, bu kavşaklarda trafiğin sağlıklı işlemesi için gereken önlemlerin alınmasını veya buralara trafik ışıklarının takılmasının kentimiz için güzellik olacağını düşünüyorum.


Daha önceki yazılarımda gündeme getirdiğim kaldırımlara parkeden araçlarla  kim veya kimlerin ilgileneceğini de merak ediyorum. Bu konuda yetki alanına giren görevliler kaldırımlarda parkeden araçlara gereken uyarıları yapmaları, yayalara ait olan yerlerden yola indirmelerini bekliyoruz. Bir otomobille iki görevli memurun önemli cadde ve sokakları dolaşması durumunda nerelerde kaldırıma parkedip, yayaların haklarının çiğnendiğini göreceklerdir. Günde iki saatlik bir sürede önemli cadde ve sokakların taranabileceğini sanıyorum. Birileri bu duruma el atmalı, kaldırıma parkeden otomobiller kaldırılmalı ve yayaların haklarına saygı göstermeyenlere, acınmamalıdır. saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar